Davada Ortalik Karisti, Kavgayi Ayirmaya Çalisan Avukat Da Darp Edildi

Kocaeli Adliyesi’nde görülen bir durusmada taraflar birbirine girdi. Kanlar içinde kalan 2 kisi ambulansla hastaneye kaldirildi.

Davada Ortalik Karisti, Kavgayi Ayirmaya Çalisan Avukat Da Darp Edildi
Kocaeli Adliyesinde dolandiricilik ve resmi belgede sahtecilik suçlarindan görülen davanin ardindan ortalik karisti. Dava öncesinde koridorda karsilasan taraflar birbirine girerken 2 kisi yaralanarak hastaneye kaldirildi. Yaralanan sahislardan Ilyas Esen, kendilerini dövme emrini karsi taraf avukati Merve Çetin tarafindan yapildigi iddia etti. Avukat Merve Çetin ise iddiayi kabul etmeyerek kavgayi ayirmaya çalistigini ancak Ilyas Esen tarafindan darp edildigini söyledi.

Iki tarafta darp raporu alarak birbirinden sikayetçi oldu.

"Bizi hedef göstererek bize dayak attiran, bizi dövmelerini söyleyen avukattir"

Kavga sebebiyle burnu kirilan ve dosyaya sanik olarak katilan Ilyas Esen, "Ben is adamiyim, benden 10 milyon para istediler ve bununla ilgili mahkememiz var. Merve Çetin’in talimatiyla beni bu hale taraflar getirdi. Karsi taraf avukati Avukat Merve Çetin bizi hedef gösterdi ve taraflar bize saldirdi daha sonra Avukat Çetin ’Bana vuruyorlar’ diye çiglik atmaya basladi.

Ben kimseye elimi kaldirmadim. Bizi hedef göstererek bize dayak attiran, bizi dövmelerini söyleyen Merve Çetin’dir" dedi.



"Bir kadin avukat bugün dövüldü"

Avukat Merve Çetin ise, “Karsi taraf yaklasik 6-7 kisilik örgütlenmeyle maalesef içerisinde meslektaslarimizin da bulundugu bir örgüt yapisiyla, müvekkilime karsi dolandiricilik ve resmi belgede sahtecilik suçlarini islemislerdir. Bu davayla ilgili agir ceza mahkemesinde durusmayi beklerken husumeti bulunan farkli bir müvekkilimle koridorda karsilastilar. Iki taraf karsilasinca birbirine girdi. Ben kavgayi ayirmaya çalisirken Ilyas Esen isimli sahis dönüp bana da vurmaya basladi.

Zaten bizim Ilyas Esen ile yaklasik 10-15 davamiz var ve kendisi her durusma çikisinda beni tehdit ediyor. Ilyas’in bu tehdidi bugün gerçeklesti. Ilyas, bugün beni gögsümden ve kolumdan vurarak darp etti, akabinde ise beni tutup kavganin içine dahil etmeye çalisti, canimi zor kurtardim. Avukata, kadina yapilan bu siddet bu raddelere geldi. Bir kadin avukat bugün dövüldü, ben sözün bittigi noktadayim. Darp raporumu aldim, su an ise gelip sikayetçi oldum" diye konustu.



"Ben talimat vermedim, sahis kurgularini paylasmis"

Ilyas Esen’i dövdürmek için bir talimat vermedigini söyleyen Avukat Çetin, "Ben avukatim, örgüt yöneticisi degilim. Kimseyi kamçilayici bir merci degilim kaldi ki darp olayina sahit olan birkaç vatandas var, onlarda ifadelerini verdi. Benim Ilyas’i dövdürmem için yönlendirme yapmam hem hukuka hem de vicdana uygun degil. Sahis, kendi düsünce ve kurgularini paylasmis" seklinde konustu.

Kaynak: İHA