Dask Sigortasi Depreme Karsi En Büyük Güvence

Koçaslanlar Sigorta Genel Müdürü Sema Kulavuz, Zorunlu Devlet Sigortasi’nin (DASK) önemi, teminatlari ve güvencelerinin ayrintilarini açikladi.

Dask Sigortasi Depreme Karsi En Büyük Güvence
Zorunlu Deprem Sigortasi’nin (DASK) tüm gayrimenkul sahiplerini devlet güvencesi altina alan semsiye sigorta sistemi oldugunu ifade eden Kulavuz, “Depremin son yüzyilda Türkiye’de en çok rastlanan ve en çok zarar veren afet türü olmasi, büyük bir kismi deprem bölgesi olan Türkiye için yasanmasi oldukça yüksek bir afet türüdür. Üstelik deprem, yapisi geregi sadece bulundugu bölgeyi degil, tüm ülkeyi ekonomik olarak sarsabilecek bir durumdur. DASK Sigortasi, deprem sonrasinda vatandaslarimizin hayatinin kaldigi yerden yeniden güvenle devam edebilmesi ve zararin minimuma indirgenmesini hedeflemektedir. Deprem ve depremden kaynaklanan yangin, infilak, tsunami ve yer kaymasi risklerine karsi, sigortali konut sahiplerine maddi güvence saglar. Ister oturulamaz durumda ister kismi hasarli olsun, binanizin zararini en hizli sekilde tazmin ederek hayatin normale dönmesine aracilik eder. Bu sebeple DASK Sigortasi, hem kendimizi hem de toplumumuzu güvenceye alan, oldukça önemli bir sigortadir” dedi.

Ihtiyaçlarin en etkin ve hizli sekilde giderilmesi için devletin ve sigorta sektörünün isbirligi ile olusturulan DASK Sigortasi’nin baslica hedeflerinden bahseden Kulavuz, “DASK Sigortasi, çerçevesindeki bütün konutlarin ödenebilir seviyedeki primlerle depreme karsi güvence altina alinmasi, deprem hasarlarinin ülkemize getirecegi mali yükümlülügün sigorta yoluyla, uluslararasi reasürans (yeniden sigortalama) ve sermaye piyasalarina dagitilmasi, devletin depremlerden, özellikle deprem sonrasi afet konutlari insasindan, kaynaklanan mali yükünün azaltilmasi, deprem hasarlarinin karsilanmasinda uzun vadeli kaynak birikiminin temin edilmesi ve toplumda sigorta ve sosyal dayanisma bilincinin gelismesine katkida bulunulmasi gibi hayati önem tasiyan faydalari mevcuttur" seklinde konustu.

Kaynak: İHA