CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu'ndan '19 Mayis' Mesaji

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla bir mesaj yayimladi.

Mesajinda Cumhuriyet düsüyle yola çikilan o kutlu yürüyüsün 103’üncü yil dönümünde olundugunu belirten CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, halkin yüksek vatan sevgisine güvendigini ifade ederek, "Emperyalizme ve is birlikçilerine karsi baslattigi bu onurlu savasta milletimiz de onu bagrina basmis, vatanini caniyla, kaniyla, gözyasiyla isgalden kurtarmistir” dedi.

Kiliçdaroglu söyle devam etti:

“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayis’i gençlere armagan etmenin yaninda, Cumhuriyetimizi de onlara emanet etmistir. Bagimsizligimizi kazanmamizin ardindan Türkiye bir kez daha gençlerinden çok sey beklemektedir. Bu duygu ve düsüncelerle bagimsizligimizin nisanesi olan 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni yürekten kutluyorum. Bagimsizlik, Cumhuriyet ve demokrasi mücadelesinin Baskomutani Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari ile terörle mücadelede sehit düsen evlatlarimizi rahmetle aniyorum.”
Kaynak: İHA