Çevreci Dönüsüm Çalistayi Sonuç Bildirgesi Açiklandi

Antalya Büyüksehir Belediyesi ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odasi’nin koordinesinde, TMMOB Antalya Mühendis ve Mimar Odalari isbirligi ile düzenlenen Çevreci Dönüsüm Çalistayi’nda görev alan çalisma gruplari, bulgularini düzenlenen basin toplantisinda kamuoyu ile paylasti.

Çevreci Dönüsüm Çalistayi Sonuç Bildirgesi Açiklandi
Antalya’nin çevreci dönüsüm hedeflerinin belirlenmesine öncülük etmek amaciyla Antalya Büyüksehir Belediyesi ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odasi’nin koordinasyonunda, Antalya Mühendis ve Mimar Odalari isbirligi ile yürütülen projede meslek odalari, ilgili kurum kuruluslar, sivil toplum örgütleri temsilcileri, akademisyenler ve uzmanlardan olusan 220 kisinin görev aldigi Çevreci Dönüsüm Çalistayi’nin sonuç bildirgesi açiklandi.

“Çalisma gruplarinin bulgulari paylasildi”

Antalya’nin su yönetimi, atik yönetimi, hava kalitesi, ulasim, enerji, kentlesme, afet riski, tarim, turizm, sanayi, biyoçesitlilik, döngüsel ekonomi, çevre egitimi konularinda belirlenen 13 çalisma grubunun hazirladiklari bulgu ve öneriler kamuoyu ile paylasildi. Toplantiya Antalya Büyüksehir Belediyesi Baskan Basdanismani Dr. Cem Oguz, Baskan Danismani Lokman Atasoy, ATSO Meclis Baskani Süleyman Özer, Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gökhan Civelekoglu, Prof. Dr. Bülent Topkaya, gruplari temsilen Meslek Odasi Baskanlari, kamu kurumlari ve STK temsilcileri katildi.



“Çevreci dönüsüm için yol haritasi”

Antalya Büyüksehir Belediyesi Baskan Danismani Lokman Atasoy, çevre konusunun Antalya’nin ortak degeri olduguna dikkat çekerek, “Denizi, dogasi, iklimiyle Antalya’nin tarim ve turizmin baskenti olmasinda çevrenin hayati bir rolü var. ‘Çevre ve Doga Dostu Antalya’ hedefiyle, Büyüksehir Belediye Baskanimiz Muhittin Böcek’in öncülügünde ortak akilla tüm kurum kuruluslarla çalismalarimizi sürdürüyoruz. Çevreci Dönüsüm Çalistayi’nda 13 tane grup olusturuldu ve 220 uzman katildi.

Çok önemli bir organizasyon oldu” dedi.



“Çalismalar sürecek”

Antalya’nin atik ve su yönetimi, biyoçesitlilik, tarim ve turizm gibi 13 farkli konusu ilgili çalisma gruplari ile ele alarak mevcut durum, sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde raporlar hazirlandigina da dikkat çeken Atasoy, “Biz bir çalistay yapildi oldu ve bitti diye konuya yaklasmiyoruz. Yapilan çalismalardan yararlanilmasi, her ilgili kurum ve kurulusun üzerine düseni yapmasi önemlidir. Bu nedenle çalistayda elde ettigimiz degerlendirme ve bulgulari basin mensuplari araciligi ile kamuoyu ile paylastik. Sonuç bildirgesinde Antalya’nin gelecegine dair çevre konusunda kisa ve uzun vadede neler yapilmasi konusunda sonuçlar çikariliyor. Bunlar da ilgili kurum kurulus ve STK’lar ne yapmasi gerektigi konusunda takip ederek çalismalar yapacak. Biz Büyüksehir Belediyesi olarak çevre hassasiyetimiz dogrultusunda yapilmasi gerekenleri dikkate alacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA