Ceviz Büyüklügündeki Dolu, Koyunlari Telef Etti

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde aksam saatlerinde baslayan dolu yagisi hayati olumsuz etkilerken, ilçeye bagli Tozlu köyünde doluya arazide yakalanan koyunlardan bazilari telef oldu. Çoban Hasan Terkesli ise, “Bir arabanin altina sigindim canimi zor kurtardim” dedi.

Ceviz Büyüklügündeki Dolu, Koyunlari Telef Etti
Kadirli’de dün aksam saatlerinde baslayan dolu yagisi Tozlu, Tekeli, Kesikkeli, Mecidiye köylerinde etkili oldu. Aniden bastiran dolu yagisindan dolayi binlerce dönüm misir ve bugday ekili tarim arazisi zarar gördü.

Ilçeye bagli Tozlu köyünde çoban Hasan Terkesli, dolu yagisina koyunlari ile birlikte arazide yakalandi. Ceviz büyüklügünde yagan dolunun, küçükbas hayvanlarin basina isabet etmesinden dolayi 25 koyun telef oldu. Dolu yagisindan kaçarak kurtulan ve “Canimi zor kurtardim” diyen Hasan Terkesli, “Koyunlarimi otlatmak için arazideydim. Hava birden bulandi. Yagmur yagacagini anladim. Koyunlarimi geri çevirip ahira götürmek için döndüm ama o arada 5 dakika içinde yagmur basladi.

Yagmur bir anda doluya döndü. Dolu bastirinca koyunlarim dolunun yönüne dogru yön degistirmeye basladi.

Durduramadim koyunlari önüne geçemedim beni tepeleyeceklerdi. Dolu siddetlendi neredeyse yumurta büyüklügünde yagmaya basladi.

O esnada bir araba geldi arabanin altina girdim ben canimi zor kurtardim. Dolu koyunun kafasina düstükçe koyunlarim bir bir yere yikildi. Yikilan oldugu yerde öldü. Su anda ilk belirlememe göre 25 koyunum telef oldu ama daha tam sayim yapmadim daha fazla da olabilir” dedi.

Kaynak: İHA