Çay Hazirlamak Için Tüpü Açik Birakti, Uykuya Dalinca 4 Ev Yandi

Kastamonu’nun Küre ilçesinde Besören köyünde çay demlemek için mutfak tüpünü açik birakan ve ardindan uyuyan sahsin evinde yangin çikti. Alevler çevre evlere de siçrayinca yanginda 4 ev ve 2 ambar küle döndü. Köylüler, yaklasik 600 metre itfaiye hortumu döseyerek yangina müdahale etti ve evlerini yanmaktan kurtardi.

Çay Hazirlamak Için Tüpü Açik Birakti, Uykuya Dalinca 4 Ev Yandi
Olay, Kastamonu’nun Küre ilçesine bagli Besören köyünde meydana geldi. Iddialara göre, çay demlemek için mutfak tüpünü açik birakan ve ardindan uykuya dalan Ismail Akkus’a ait evin mutfak bölümünden yangin çikti. Kisa sürede rüzgarinda etkisiyle büyüyen alevler tüm evi sardi. Çevredeki vatandaslarin alevleri görmesi üzerine yangina uykuda yakalanan Ismail Akkus, yatagindan kaldirilarak alevlerin arasindan çikartildi. Ardindan köylüler, yaklasik 600 metre uzunlugunda itfaiye hortumlarini birlestirerek yanan evlere müdahale etti. Köylülerin müdahalesiyle yanginin siddeti azaldi. Köylülerin yangina müdahale ettigi sirada Küre Belediyesi itfaiye ekipleri de köye ulasarak söndürme çalismalarina katildi.

Yangin, daha da büyümeden kontrol altina alinarak söndürüldü.

Sogutma çalismalarinin halen devam ettigi yanginda Ismail Akkus, Burhan Akkus, Süleyman Akkus ve Ahmet Akkoca’ya ait evler ile 2 ambar tamamen yanarak kullanilamaz hale geldi.

Yangin ilk çiktiginda görüp evin önüne geldigini belirten Davut Karatas, “Baktim karsiya duman çikiyordu. Yasli amcayi yanan evden çikardik. Ondan sonra dumanlar yükseldi. Alevler yükselince hortumlar çektik yangini söndürmeye basladik. Ilk müdahaleyi yangina bizler yaptik. Köylüler daha fazla hortum getirdi ve itfaiye gelene kadar yangini daha da büyümesini engellemis olduk. Yangin daha da ilerlememis oldu. Engellemeseydik köyün yarisi yanardi. Evler birbirlerine yakin oldugundan dolayi üç ev yandi. Sonra beton olan ev siçradi. Betonarme evi korumasaydik o evi de geçtikten sonra 12-13 ev yanmisti. Ayrica karsisinda olan evlerde vardi. Onlarda yanacakti. En az 20-25 hane ev yanmis olacakti” dedi.

Yanginin neden çiktigini bilmedigini söyleyen Eyüp Bakal ise, "Burada yasli bir amca oturuyor. Bizde yangini haber alinca Kastamonu’dan direk buraya geldik. Görünen manzara bu. Allah daha beterinden korusun. Su anda üç ev tamamen yandi, bir ev ise kismen yandi. 2 ambarda yandi. Can veya mal kaybimiz sükür yok” dedi.

Kaynak: İHA