'Beyoglu'ndan Samsun'a Ilk Adim Sergisi' Açildi

19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami, Beyoglu’nda özel bir sergi açilisi ile kutlanmaya baslandi.

'Beyoglu'ndan Samsun'a Ilk Adim Sergisi' Açildi
Beyoglu Belediyesi tarafindan 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’na özel bir sergi açilisi yapildi. Galatasaray Meydani’nda açilan “Beyoglu’ndan Samsun’a Ilk Adim Sergisi”nin açilisi Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz tarafindan gerçeklestirildi.

Sergide, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele yolculuguna dair fotograflari yer alirken ünlü sairlerin de Milli Mücadele’yle ilgili yazdiklari siirleri bulundu. Saygi durusunun ardindan Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programa çok sayida vatandas katildi.

Serginin açilisinda konusan Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz, “Bugün Milli Mücadele’nin basladigi Beyoglu’ndan Samsun’a uzanan kurtulus mücadelemiz ve sonra buradan Samsun’a, Amasya’ya, Erzurum’a, Sivas’a ve nihayet Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açilmasina akabinde 29 Ekim’de cumhuriyetin ilaniyla birlikte 8 yil sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk Istanbul’a geldiginde kendisine, ‘Pasam duygulariniz nedir, ne hissediyorsunuz’ diye soruldugunda, ‘Bizim kurtulus mücadelemizin hikayesi olan ve amacimizi ifade eden bu caddenin ismi Istiklal Caddesi olsun’ der. Istiklal Caddesi’nin, Beyoglu’nun belediye baskani olarak bugün 19 Mayis’ta baslayan Kurtulus Mücadelesi’nin, o ruhun fotograflara yansiyan görüntülerini Istiklal Caddesi’nde milletimizle, Istanbullularla bulusturuyoruz” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA