Beylikdüzü'nde Siddetli Rüzgardan Binanin Balkonu Çöktü

Beylikdüzü’nde siddetli rüzgardan dolayi 10 katli bir binanin 8’nci katindaki balkonu çöktü. Ev sahibi balkonunun hasarli oldugunu daha önce belediyeye bildirdigini ancak önlem alinmadigini ifade etti. Çökme ani güvenlik kamerasi tarafindan anbean kaydedildi.

Beylikdüzü'nde Siddetli Rüzgardan Binanin Balkonu Çöktü


Olay, Gürpinar Mahallesi’nde bir sitenin 10 katli binasinin 8’nci katindaki dairesinde yasandi. Edinilen bilgilere göre, daha öncede belediyeye hasarli oldugu bildirilen ve önlem alinmayan balkonu üzerinde esyalarinda agirlik yapmasiyla aniden çikan firtinayla birlikte çöktü. Çökme aninda etrafta kimsenin olmamasi muhtemel bir facianin önüne geçti. Çökme ani ise güvenlik kamerasi tarafindan saniye saniye kaydedildi.

Konuyla ilgili konusan site sakinlerinden Celal Sönmez, “5-6 yil Önce o balkonun sikintili oldugu belediyeye söylenmisti. Bugün de ansizin yikildi. Firtinanin olusmasiyla beraber olustu. Birden yikildi çöktü. Yarali vesaire yoktu. Havalar sicak olsa çocuklarin oyun oynama yeriydi” dedi

“Ihmalsizlik yapti belediye”

Ev sahibi Hanim Yilmaz olay sirasinda evde olmadigini ve yasananlari anlatarak, “Dilekçem belediyede. Bana gelip ‘ burasi kentsel dönüsüm olacak biz karismiyoruz’ dediler. Alttan yukariya direk verilecekte dediler. Buradan birkaç kisinin daha balkonu öyle. Ihmalsizlik yapti belediye ilgilenmedi” seklinde konustu.



“Rüzgar balkonu salliyordu”

Site sakinlerinden Mehtap Keles, balkonun rüzgardan da sallandigini gördügünü belirterek, “Buranin bir önceki yöneticisiyim. Zaten burasi kentsel dönüsüme girecek iyi bir müteahhit ile anlasirsak. Fakat bu balkon yaklasik 15 senedir böyle. Bir önceki kiraci buraya mobilya da yigdi. Agirlik olustu. Daha sonra kiraci çikti tamirde ettirildi burasi. Ihmalkarlik var. Ben çamasir topluyordum. Yikilmasini zaten hep bekliyorduk. Rüzgar etkili oldu. Rüzgar salliyordu balkonu” diye konustu.

Kaynak: İHA