Beyazgül TBB Mayis Ayi Meclis Toplantisina Baskanlik Etti

Türkiye Belediyeler Birligi (TBB) 2022 yili Mayis ayi Olagan Meclis Toplantisi, Ankara’daki hizmet binasinda düzenlendi.

Beyazgül TBB Mayis Ayi Meclis Toplantisina Baskanlik Etti
Toplantiya, Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani ve TBB Baskanvekili Zeynel Abidin Beyazgül’ün yani sira Adalet Bakani Bekir Bozdag, Türkiye Belediyeler Birligi Baskani Fatma Sahin, Cumhurbaskanligi Yerel Yönetim Politikalari Kurulu Baskan Vekili Prof. Dr. Sükrü Karatepe, Adalet Bakani Bekir Bozdag ve çok sayida belediye baskani katildi.

Adalet Bakani Bekir Bozdag, toplantidaki açiklamasinda, “Belediyeleri güçlendiren adimlari desteklediklerini, belediye baskanlarinin isteklerinin kendileri için emir oldugunu kaydetti.

Covid-19 salgini sürecinde belediyelerin önemli çalismalar yaptigini ifade eden Bozdag, sokaga çikma yasaginin bulundugu dönemlerde belediyelerin ihtiyaç sahiplerini gözettigini söyledi.

Faaliyet raporunu sunmak ve meclise baskanlik etmek üzere kürsüye davet edilen Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani ve Türkiye Belediyeler Birligi Birinci Baskanvekili Zeynel Abidin Beyazgül peygamberler sehri, tarihin, turizmin, gastronominin kenti Sanliurfa’dan herkese selam olsun. Alinan kararlarin birligimize, belediyelerimize ve baskanlarimiza hayirli ve ugurlu olmasini diliyorum” dedi.

TBB Genel Sekreter Vekili Halil Ibrahim Azak 2021 yili Faaliyet Raporu hakkinda Meclise bilgi aktardi ve Meclis gündemine geçildi. Gündemdeki konular görüsülerek karara baglandi. Son olarak yapilan seçimle birlikte mevcut Birlik encümeni yeniden seçildi.
Kaynak: İHA