Baskent'te Gençlik Haftasi Kutlamalari Basladi

Ankara’da Gençlik Parki Büyük Sahne’de “Anadolu’nun Uyanisi Çakirim” adli tiyatral gösteri ile baslayan Gençlik Haftasi kutlamalari, sanatçi Aysel Yakupoglu’nun konseri ile devam etti.

Baskent'te Gençlik Haftasi Kutlamalari Basladi
Ankara Büyüksehir Belediyesi, 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’na özel kutlama programi hazirladi. Gençlik Parki Büyük Sahne’de “Anadolu’nun Uyanisi Çakirim” adli tiyatral gösterinin ardindan sanatçi Aysel Yakupoglu konser verdi.

Baskentlileri Gençlik Haftasi boyunca her gün çesitli etkinliklerle bulusturacaklarini belirten Ankara Büyüksehir Belediye Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskani Ali Bozkurt, “Ankara Büyüksehir Belediyesi olarak 16 Mayis 2022 tarihi itibariyla 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami nedeniyle etkinliklerimizi baslatmis bulunuyoruz. Bu çerçevede ilk gün Atatürk’ün Samsun’a çikisiyla baslayan bir ‘Milli Mücadele’ hikâyesi anlatacagiz. Içerik olarak halk oyunlari esliginde tiyatral bir gösteri olacak” dedi.

Yönetmenligini Hüseyin Yildiz’in yaptigi ve Çakirim Dans Toplulugu’nun halk oyunlariyla renk kattigi “Anadolu’nun Uyanisi Çakirim” adli tiyatral gösteriyi izleyen Baskentliler duygu dolu anlar yasadi. Daha sonra sahneye çikan Aysel Yakupoglu, kutlamalara katilan vatandaslara adeta bayram coskusu yasatti. Ankaralilarla bulusmaktan gurur duydugunu aktaran Aysel Yakupoglu, “Herkesin 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami kutlu olsun. Bugün çok güzel bir atmosfer bizi bekliyor. Bizi bulusturan Büyüksehir Belediye Baskani Sayin Mansur Yavas Beyefendi’ye çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA