Bakan Ersoy, Balikesir Büyüksehir'in Çalismalarini Inceledi

Tarihi yapilarin korunmasina ve yeniden islev kazanmasina yönelik gerçeklestirdigi çalismalar sayesinde birçok ödüle layik görülen Balikesir Büyüksehir Belediyesi, 6. Heritage Istanbul Fuari’na katilarak yaptigi çalismalari tanitti. Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy’un da ziyaret ederek çalismalar hakkinda bilgi aldigi Balikesir standi, fuarda büyük ilgi gördü.

Bakan Ersoy, Balikesir Büyüksehir'in Çalismalarini Inceledi
Sehrin tarihi kimligini ortaya çikaracak bütünlük arz eden projelerle, günümüze miras kalan yapilarin gelecege tasinmasi konusunda önemli çalismalar yapan Balikesir Büyüksehir Belediyesi, 6. Heritage Istanbul Fuari’na katildi.

Lütfi Kirdar Uluslararasi Kongre ve Sergi Sarayinda “Geçmise Gelecek Sagla” temasiyla gerçeklestirilen; koruma, restorasyon, arkeoloji, müze ve teknoloji fuarinda stant açarak tarihi alanlar ve binalarda yaptigi restorasyon, restitüsyon, rölöve ve sokak sagliklastirma çalismalarini anlatan Balikesir Büyüksehir Belediyesi, 3 gün boyunca binlerce ziyaretçiyi bilgilendirdi.

Bakan Ersoy, Balikesir’de gerçeklestirilen çalismalari begendi

Fuarin göz dolduranlari arasinda yer alan Balikesir standini ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Tarihi ve Kültürel Miras Sube Müdürü Koray Karabulut’tan, Büyüksehir Belediyesi’nin yaptigi çalismalar hakkinda bilgi aldi. Balikesir Büyüksehir Belediyesi’nin tarihi alanlarda gerçeklestirdigi restorasyonlari oldukça basarili bulan Bakan Ersoy’a; Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan, Istanbul Il Kültür ve Turizm Müdürü Coskun Yilmaz ile Unesco Türkiye Komitesi üyeleri eslik etti. Ayrica ünlü tarihçi ve akademisyen Ilber Ortayli da Balikesir standini ziyaret ederek “Bir tas da sen koy” etkinligine katildi.



Balikesir’de devam eden kazi çalismalari konusuldu

Türkiye’de kültürel miras bilincinin artmasi ve korunmasi gibi konulari kendisine sosyal misyon edinen fuarla eszamanli olarak gerçeklestirilen Heritage Istanbul Konferanslarinda Balikesir Büyüksehir Belediyesi Paneli de yapildi. Yüzlerce katilimci tarafindan ilgiyle takip edilen panelin moderatörlügünü Balikesir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Cografya Bölümü’nden Prof. Dr. Abdullah Soykan yapti. MSGSÜ Arkeoloji Bölümü Ögretim Üyesi Dr. Hüseyin Murat Özgen, Ege Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Gürcan Polat, Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Kaan Iren, Bandirma 17 Eylül Üniversitesi Ögretim Üyesi Dr. Ögr. Üyesi Ahmet Tercanlioglu da Balikesir’de gerçeklestirilen 4 kazi alani hakkinda bilgi verdi. Konusmacilar, Balikesir’in kadim geçmisini gözler önüne seren, tespiti yapilan 30 antik kente sahip oldugunu belirterek Balikesir Büyüksehir Belediyesi tarafindan da desteklenen; Antandros, Kyzikos, Daskyleion, Adramytteion’da devam eden çalismalarin süreçlerini degerlendirdiler.
Kaynak: İHA