ATSO'da Avrupa Günü Kutlandi

Avrupa Birligi Türkiye (AB) Delegasyonu Destegi ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odasi (ATSO) ev sahipliginde çalismalarini sürdüren Antalya AB Bilgi Merkezi tarafindan düzenlenen Avrupa Günü Antalya Kültür Sanat Kaleiçi Evi’nde kutlandi.

ATSO'da Avrupa Günü Kutlandi
ATSO Güzel Sanatlar Lisesi ögrencilerinin klasik müzik dinletisi esliginde baslayan resepsiyonun ardindan Canan Anderson’un keman performansi ile devam eden etkinlige, AB Üye Ülkeleri Fahri Konsoloslari, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, akademisyenler ve gençler yogun ilgi gösterdi.

Baris ve dayanismanin sembolü 9 Mayis Avrupa Günü, bu yil Türkiye’de “Umudumuz Hep Genç” slogani ile kutlaniyor. Avrupa Birligi’nin temellerinin atildigi gün olan Avrupa Günü dolayisiyla Mayis ayi birbirinden renkli ve anlamli etkinliklere ev sahipligi yapiyor. Tüm Avrupa ülkelerinde 2022 yilinin ‘Avrupa Gençlik Yili’ ilan edilmesi nedeniyle, Avrupa Birligi Türkiye Delegasyonu, etkinliklerde gençlerin genis katilimini hedefliyor. Bu çerçevede, Avrupa Birligi Bilgi Merkezleri araciligi ile Mayis ayi boyunca Türkiye’nin 19 farkli sehrinde sergiler, söylesiler, sempozyumlar, konserler ve gençlik bulusmalari gerçeklestiriliyor.

“Umudumuz hep genç”

Resepsiyonun açilis konusmasini gerçeklestiren ATSO Yönetim Kurulu Baskani Davut Çetin, 9 Mayis Avrupa Günü’nün Türkiye’de bu yil “Umudumuz Hep Genç” slogani ile kutlandigini belirterek “Avrupa’da baris, refah ve istikrarin dogum günü olarak ilan edilen 9 Mayis Avrupa Günü’nü kutlamak için bir araya gelmis bulunuyoruz. Avrupa Birligi’nin 2022 yilini “Gençlik Yili” ilan etmesi üzerine 9 Mayis Avrupa Günü, bu yil Türkiye’de “Umudumuz Hep Genç” slogani ile kutlaniyor. Gençlik dönemi, bir insanin hayatinin en önemli sürecidir. Kimlik ve hayata bakis bu dönemde sekillenir. Artik çocukluk bitmistir, enerji hala yüksektir, beyin son derece aktiftir, alinan egitim yavas yavas meyvelerini vermektedir. Insanlar, hayatlarinin sonraki dönemleri için çikilacak yolculugun en güçlü adimlarini bu dönemde atarlar. Iste bu güçlü adimlarin dünyaya baris, refah ve huzur getirmesini istiyorsak, gençlerimizin evrensel degerlerin benimsendigi umut dolu bir rotada yürümelerini saglamali, bu yolculukta onlarin yaninda olmali, yollarina çikan engelleri asmalarina destek olmaliyiz. Bu vizyon Avrupa Birligi’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulus kodlarinda bulunmaktadir. Bu vesileyle de konusmamda, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlerimize armagan ettigi; 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’mizi da kutlamak istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA