Ambulans Uçak Kalp Hastasi Bebek Için Havalandi

Kars’ta 1 gün önce dünyaya gelen, kalp yetmezligi bulunan bebek, ambulans uçakla Istanbul’daki hastaneye sevk edildi.

Ambulans Uçak Kalp Hastasi Bebek Için Havalandi
Kars Harakani Devlet Hastanesi’nde 1 gün önce dünyaya gelen, Saliha-Dogukan Salur çiftinin bebeklerine, kalp yetmezligi teshisi koyuldu. Hastanede tedavisi süren ve henüz ismi konulmayan bebegin Istanbul’da tedavi edilmesine karar verildi.

1 günlük bebek için Saglik Bakanligi’ndan ambulans uçak talep edildi.

Saglik Bakanligi’na ait tam tesekküllü ambulans uçak Harakani Havaalanina Salur bebek için indi.

Kars Harakani Havalimani’na bebek için inen ambulans uçak, hastaneden alinarak havalimanina getirilen erkek bebek, ambulans uçakla Istanbul’a sevk edildi.

Bebegin tedaisine, Istanbul Mehmet Akif Ersoy Gögüs Kalp Ve Damar Cerrahisi Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne sevk edildi. 1 Günlük Salur bebegin tedavine burada devam edilecek.

Konuyla ilgili gazetecilere açiklamalarda bulunan Harakani Devlet Hastanesi Yeni Dogan Umani Doktor Serhat Özkan, “Ana karnindayken kalbi ilgili ciddi bir sorunu oldugu söylenmis birkaç defa, resmi raporlari da var. Çocugun sol kalbi neredeyse hiç çalismiyor. Vücudun ihtiyaci olan kani pompalama yetenegi yok. Ultrasonuna bakmaya çalistim, kardiyolog arkadasla beraber sonra hakikaten sol kalbinin çok yetersiz çalistigi ve küçük oldugunu netlestirdik. Sonra gerekli yerlerle konustuk. Kisitli imkanlarla çocuk için faydali seyler yapmaya çalistik. Sonra’da Istanbul Mehmet Akif Ersoy Gögüs Kalp Ve Damar Cerrahisi Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne sevk ettik. Muhtemelen kesin tanisi konulacak. Orada ameliyat olacak. Tabi çocugun hayati ameliyata ve hastaliginin siddetine göre degisecek” dedi.

Kaynak: İHA