Altinova Belediyesi'nden Uluslararasi Resim Sergisi

17 ülkeden 77 yabanci ressamin yani sira 41 Türk sanatçinin da çalismalarinin yer aldigi Altinova Belediyesi Uluslararasi Resim Sergisi düzenlenen törenle açildi.

Altinova Belediyesi'nden Uluslararasi Resim Sergisi
Yalova’nin Altinova ilçesinde gerçeklestirilen sergiye Rusya, Ukrayna, Iran, Misir, Avusturya, Tunus, Isviçre, Hindistan, Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan, Slovenya, Belçika, Belarus, Japonya, Bulgaristan ve Ingiltere’den yabanci sanatçilar katildi.

Altinova Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen sergide Türk sanatçilarin da çalismalari yer aldi. Sergiye katilan Rus ressam Lara Gendalman, 10 yil önce ilk defa Istanbul’a geldiginde gördügü Ayasofya’nin tablosunu yaptigini dile getirdi. Iranli ressam Amir Agha da, Ingiltere’den sergi için Türkiye’ye geldigini ifade etti.

Savas yüzünden Türkiye’ye geldigini belirten Ukraynali Elvira Yakovchyk da sergide çalismasini görücüye çikartti.

“Ilk defa uluslararasi bir sergi yapiyoruz”

Ilçede üçüncü resim sergisinin açildigini söyleyen Belediye Baskani Metin Oral, etkinlikle ilgili yaptigi açiklamada, “Geçtigimiz yillarda hem Yalova hem de Türkiye’den katilan sanatçilarimizla sergiler yapmistik ama ilk defa uluslararasi bir sergi yapiyoruz. Katki saglayan bütün sanatçilarimiza çok tesekkür ediyorum. Özellikle gençlerimize bir rol model olmasi, kendilerine sanatsal açidan bir yol çizebilmeleri adina yol gösterecegine inaniyorum” dedi.

"7’den 77’ye Projesi" çerçevesinde bu çalismayi yaptiklarini ve farkli yas gruplarina hitap edildigini söyleyen Oral, “Sergimizin haricinde Kent Müzemiz ve Deniz Feneri Müzemizi iki aylik süre içerisinde açmayi hedefliyoruz. Ardindan da Kus Müzemizi açacagiz. Daha sonra arkeoloji ve hamam müzelerimiz geliyor. Ayrica yazin Altinova’daki kültürlerimizin tanitildigi bir kültür festivalimiz var" diye konustu.

Sergi açilisina Kaymakam Regaip Ahmet Özyigit, Garnizon Komutani Tugamiral Neslim Eski de katildi.

Kaynak: İHA