Altin Fiyatlarinda FED Etkisi

Gram altin iç piyasada dolar kuruna bagli olarak yükselisinin sürdürüyor. Ons altinda gerileme yasanirken dolar kurunun artmasi nedeniyle gram altin son bir ayin zirvesi olan 931 liraya ulasti.

Altin Fiyatlarinda FED Etkisi
Geçtigimiz ay 1920 dolar seviyelerinde bulunan ons altin 1812 dolar seviyelerine kadar geriledi. Ons altin da düsüs sürerken gram altin ise dolar kuru etkisiyle yükselise geçti.

“Gram altin bin liranin üzerine yükselecek”

Kapaliçarsi’da gram altin 931 liradan alici bulurken çeyrek altin 1520, tam altin 6 bin 75 liradan satiliyor. Vatandaslarin alim yönünde talebi oldugunu söyleyen Kapaliçarsi esnafi Tunahan Sari, "Vatandaslar bu dönemde altin almak için geliyorlar. Satmak için gelenlerin sayisi çok az. Altin fiyatlarinda inis çikislar olsa da vatandaslar güvenli bir liman olarak altin yatirimini tercih ediyor. Son dönemde altinin ons fiyati azaldi. FED’in faiz artirimi da altinin ons fiyatinin düsmesinde etkili oldu. Buna ragmen dolar kurunun yükselis göstermesi nedeniyle gram altinin fiyati yükseldi. Gram altinin daha önce gördügü bin lira üzerine tekrar yükselecegini düsünüyorum" dedi.

Kaynak: İHA