AKM'in Türk Telekom Opera Salonu'nda Gala Gecesine Özel Performans

Türk Telekom, ana destekçisi oldugu Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) dijital dönüsüm ve teknoloji deneyimini kültür sanat alanina da tasidi. AKM’nin ‘kalbi’ Türk Telekom Opera Salonu’nda düzenlenen gala gecesi, çok özel bir konsere ev sahipligi yapti. Istanbul Devlet Senfoni Orkestrasi’nin sahneledigi Türk Telekom Özel Performansi katilimcilarin begenisine sunuldu.

AKM'in Türk Telekom Opera Salonu'nda Gala Gecesine Özel Performans


Türkiye’nin kültür ve sanat belleginde iz birakan Atatürk Kültür Merkezi’nde önemli bir is birligine imza atan Türk Telekom, teknolojinin sundugu imkânlari sanatseverler için seferber ediyor. Sirket, Atatürk Kültür Merkezi’nin ana destekçisi olarak AKM’nin ‘kalbi’nde yer alan Opera Salonu’nda, gala gecesi düzenledi.

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Türk Telekom Yönetim Kurulu Baskani Ömer Fatih Sayan ve çok sayida davetlinin katilimi ile Türk Telekom CEO’su Ümit Önal’in ev sahipliginde düzenlenen gala gecesi, Istanbul Devlet Senfoni Orkestrasi’nin özel performansina sahne oldu.

Galanin açilis konusmasini yapan Türk Telekom CEO’su Ümit Önal su degerlendirmede bulundu: “Türkiye’nin kültür ve sanat belleginde iz birakan, yenilenerek genis ve kapsamli bir kültür kompleksine dönüsen, bir ‘sehir miknatisi’ gibi günün her saatinde yasayan Atatürk Kültür Merkezi’nin ana destekçisi olmaktan büyük gurur duyuyoruz. 7 yil sürecek bu uzun soluklu destegimiz ile yüksek teknoloji alanindaki birikimimizi milli kültürümüzün hizmetine sunacak olmanin heyecani içindeyiz. Gelecegi yeni nesil teknolojilerle sekillendirme sorumluluguyla Türkiye’nin dijital dönüsümüne liderlik ederken, teknolojiyi iyilik ve faydaya dönüstürme ve temas ettigi herkesi degerli hissettirme yaklasimini benimsiyoruz. Bu önemli yapidaki teknoloji destegimizin yaninda özellikle görme ve isitme engellilerin hayati kolaylastiracak uygulamalarimizi entegre ettigimiz AKM’nin, her yastan ve her kesimden insanin keyif alacagi bir merkez olmasi için çalisiyoruz.”

Istanbul Senfoni Orkestrasi’nin Türk Telekom Özel Performansi’nda sanatseverler, 12 parçadan olusan repertuari begeniyle dinledi. Sef Hasan Tura’nin yönettigi orkestraya; Dilek Türkan, Cengiz Özkan, Görkem Ezgi Yildirim ve Mazhar Alanson da eslik etti. Fiziksel, teknik ve mimari analizler sonucunda, en iyi dogal akustigi elde edebilmek için tasarlanan Türk Telekom Opera Salonu’nda gerçeklestirilen konser izleyiciler tarafindan büyük begeni topladi.

Opera ve dijital sanat ayni sahneyi paylasti

Gala öncesi ve orkestra performansi sirasinda, salonun tamamina yansitilan, yenilikçi sahne ve isik tasarimiyla olusturulan dijital sanat gösterisi de geceye damga vurdu. Verilen bilgiye göre Türkiye’de ilk defa, bir senfoni orkestrasi performansi dijital içerik ile harmanlanirken, 70 kisilik orkestra, 40 kisilik koro ve 4 solist tarafindan Opera Salonu’nun ikonik mimarisinde gerçeklestirilen senfoniye eslik eden dijital sov, izleyicilere ayricalikli bir deneyim yasatti. Sahne sanatlari ile dijital dünyayi bir araya getiren gösteri; orkestra tarafindan seslendirilen 12 eserin hikâyelerinden esinlenerek hazirlandi.

Tepeden tirnaga teknoloji ile erisilebilir sanat

Sirket sanat ve teknolojinin yaninda, AKM’nin daha erisilebilir bir merkez olma misyonuna da katki vermeye devam ediyor. Sirketin görme ve isitme engelliler için hayati kolaylastirmayi amaçlayan uygulamasi ‘Sesli Adimlar’, yakin bir zamanda Atatürk Kültür Merkezi’nde de kullanilmaya baslanacak. Böylece görme ve isitme engelli sanatseverler, Atatürk Kültür Merkezi’nin kapali ve açik alanlarini, mobil telefonlarina yükledikleri bu özel uygulama esliginde ziyaret edebilecekler.

Teknoloji sanatla harmanlandi

Sirket, Atatürk Kültür Merkezi içerisinde ve Beyoglu Kültür Yolu’ndaki tüm Wi-Fi baglanti noktalarini ve paydaslari ile birlikte gelistirdigi yerli 5G altyapisini hazirlarken, ziyaretçiler uçtan uca saglanan telekomünikasyon hizmetleriyle baglantida kalacaklar. AKM ziyaretçileri, sirketin özel agirlama alaninda (Türk Telekom Lounge) vakit geçirme imkâni bulacaklar. Atatürk Kültür Merkezi içerisinde faaliyet gösterecek ‘robotcafe’ de tüm ziyaretçilere keyifli anlar yasatacak. Sirket, AKM ve Beyoglu Kültür Yolu’nda sanatseverler için etkinlikler, atölye çalismalari ve organizasyonlarin yani sira ayricaliklar da sunacak.
Kaynak: İHA