4 Çocuk Babasi 77 Yasinda Hukuk Fakültesinden Mezun Oldu

Erzincan’da 4 çocuk babasi, 77 yasinda Hukuk Fakültesinden mezun olarak mezuniyet töreninde kep atti.

4 Çocuk Babasi 77 Yasinda Hukuk Fakültesinden Mezun Oldu
Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi (EBYÜ) Hukuk Fakültesi 26. dönem mezuniyet töreni renkli görüntülere sahne oldu. Hukuk Fakültesi bahçesinde düzenlenen törenle 370 ögrenci Hukuk Fakültesinden mezun olmanin gururunu yasadi.

Mezuniyet töreninde mezun olan ögrencileri aileleri yalniz birakmadi. Mezun olan ögrenciler arasinda yer alan 77 yasindaki Erol Kahraman ise ‘okumanin yasi yoktur’ deyiminin adeta vücut bulmus hali oldu.

1962 yilinda Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanan Erol Kahraman, ikinci sinifta okulu birakmak zorunda kaldi. Erzincan’da uzun yillar Erol Kitabevi’nin isletmeciligini sürdüren Kahraman, yillar boyu kitaplara olan ilgisini hiç kaybetmedi. Üniversiteler için çikan aftan yararlanan Kahraman, Ankara Üniversitesi’nden Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne nakil oldu. Afla döndügü fakülteden 77 yasinda mezun olan Kahraman, bugün mezuniyet coskusu yasadi.

“77 yasinda mezuniyet”

77 yasinda mezun olan Erol Kahraman, duygularini söyle dile getirdi:

“Bugün hepimiz mezun olmanin hakli coskusunu ve gururunu yasiyoruz. Büyük çogunlugunuz için 4 yil önce, benim için 1963 yilinda baslayan ve nerdeyse bir ömür süren üniversite lisans ögrenim sürecinin sonuna gelmis bulunuyoruz. Öncelikle hepinizi yürekten kutluyor ve tebrik ediyorum. Sizlerin bir büyügü ve mezuniyet dönem arkadasiniz olarak sizlere Montagine’nin (Monteynin) “Hedefi olmayan gemiye, hiçbir rüzgâr yardim etmez.” ve Peter Drucker’in (Peter Drakirin) “Gideceginiz yeri bilmiyorsaniz, vardiginiz yerin önemi yoktur.” sözlerini hatirlatmak istiyorum. 1963 yilinda büyük arzu ve istekle Ankara Hukuk Fakültesinde basladigim, bazi nedenlerden dolayi tamamlayamadigim, çikan birçok ögrenim affindan öngörülen sartlar nedeniyle yararlanamadigim, ama sonunda hedefim olan hukuk ögrenimine yeniden dönme sanisini bularak ögrenimimi çok sevdigim memleketim olan, sair Ahmet Muhip Dranas’in dizeleriyle daglari karli Erzincan’da tamamladigim için çok mutluyum. Yasadiklarim “Yönünüzü, hedefinizi degistirmedikçe, istediginiz yere eninde sonunda varirsiniz.” olarak ifade edilen Çin Atasözünün bir göstergesidir. Günümüz dünyasi artik hizla degisiyor, teknolojideki hizli devinim dünün yeniliklerini kisa sürede bugünün eskisi haline getiriyor. Çagin ihtiyaçlari dogrultusunda, hizla gelisen ve degisen sosyal ve kültürel hayattaki degismelere ayak uydurabilmek için ortaya çikan hayat boyu ögrenmeye, bilgi, beceri, ilgi ve yeterliliklerimizi gelistirmek amaciyla her zaman açik olmaliyiz. Bilimsel disiplinlerde bugünlere gelmemizde önemli katkilari olan Fakültemiz Dekani Prof. Dr. Ayhan Döner’e ve hocalarimiza mezunlar adina tesekkürlerimizi sunmak istiyorum. Üniversitedeki ögrenim sürecimizde yanimizda olan, desteklerini esirgemeyen ve islemlerimizi kolaylastiran idari personele de ayrica tesekkür etmek istiyorum.

Egitim ve ögretimimiz boyunca hem maddi hem de manevi desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen tüm aile bireylerimize de mezunlarimiz adina çok tesekkür ediyorum.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ilim ve fen ve ihtisas nerede varsa, sanat nerede varsa gidip ögrenmeye mecburuz. Çok çalismaya mecburuz. Çalismak demek bosuna yorulmak terlemek degildir. Zamanin gereklerine göre bilim ve teknik ve her türlü medeni buluslardan azami derecede yararlanmak zorunludur.” Sözlerini hep hatirlayiniz. Yarindan itibaren kendinizi bambaska bir dünyanin içinde bulacaksiniz. Belki üniversitede geçirdiginiz günlere göre çok daha fazla çalisacaksiniz ama üreteceksiniz, kendinizi gelistireceksiniz. Sizlere yasam yolculugunuz da saglik, mutluluk ve basarilar diliyor, sevgi ve saygilarimi sunuyorum.

Mezuniyet töreninde ögrenciler adina dönem birincisi Kübra Altun, Dekan Prof. Dr. Prof. Dr. Ayhan Döner’in konusmasinin ardindan kürsüde hitap eden EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akin Levent, mezun olan ögrencileri tebrik ederek, EBYÜ Hukuk Fakültesinden mezun olmanin bir ayricalik oldugunu belirtti.

Törende konusmalarin ardindan dönem birincisi Kübra Altun, mezuniyet kütügüne plaket çakti.

Mezun olan ögrenciler, Hukuk Fakültesi akademisyenlerinin elinden diplomalarini aldi ve meslek yemini ettiler.

Mezuniyet töreni ögrencilerin kep atmasinin ardindan çalinan müzikler esliginde oyunlar oynanip halaylar çekilmesiyle son buldu.

Törende renkli görüntüler olusurken mezun ögrenciler arkadaslari ve ailelerine simsiki sarilarak mezun olmanin gururunu doyasiya yasadilar.
Kaynak: İHA