32 Ülkeden 50 Bilim Insani Çevre Konusunda Denizli'de Bulustu

Su yönetimi ve iklim degisikligi projeleriyle Dünya 2’ncisi olan Denizli Büyüksehir Belediyesi, 32 ülkeden 50 bilim insaninin çevre konusunda katildigi akademik çalismaya ev sahipligi yapti. Bilim insanlari ile bir araya gelen Baskan Zolan, Denizli’nin çevre hassasiyeti ile örnek oldugunu söyledi.

32 Ülkeden 50 Bilim Insani Çevre Konusunda Denizli'de Bulustu


Denizli Büyüksehir Belediyesi, Avrupali arastirmacilar arasinda etkilesim ve isbirligini destekleyen COST Aksiyon çerçevesinde 32 ülkeden Denizli’ye gelen 50 bilim insani ve uzmani agirladi. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) isbirliginde düzenlenen iklim degisikligine uyum kapasitelerinin ve sürdürülebilir kalkinmanin desteklenmesinde kent agaçlari ve ormanlarinin hastalik ve zararli tehditlerine karsi korunmasi ve çözüm yollari gelistirilmesi programi 2 gün sürdü. Çalismanin tamamlanmasinin ardindan bilim insanlari Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan’i ziyaret etti. Ziyarete Prof. Dr. Johanna Witzell, Prof. Dr. Stephen Woodward, Prof. Dr. Carmen Morales, Prof. Dr. Simone Prospero, MSc. Francis Maire, Prof. Dr. Michelle Cleary, Dr. Ögretim üyesi Refika Ceyda Beram, Dr. Ögretim üyesi Abdullah Beram, Prof. Dr. Tugba Dogmus ile Büyüksehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Baskani Merve Sakarya Serim katildi.

Baskan Zolan, iklim degisikligi ve küresel isinmaya dikkat çekti

Baskan Zolan, Denizli’de gerçeklestirilen bilimsel çalismaya ev sahipligi yapmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarini belirterek, “Çevre duyarliligi ve hayatin devamliligi açisindan çok önemli bir projeyi sizlerin gayreti ve çalismasiyla Denizli’mizde gerçeklestiriyoruz. Sizlere çok tesekkür ediyorum. Denizli Büyüksehir Belediyesi olarak çevre duyarliligina en üst seviyede hassasiyet gösteriyoruz. Iklim degisikligi ve küresel isinma bizi buna zorunlu hale getiriyor” diye konustu.



"Akilli sehir uygulamalarimiz ile de emisyonu en aza indirme gayreti içerisindeyiz”

Iklim degisikligi eylem plani ve su yönetimi konusunda örnek çalismalar gerçeklestirdiklerini anlatan Baskan Zolan, “Kaynaklarimizi verimli kullanmak, emisyon ve hava kirliligi anlaminda gelecege daha yasanabilir bir çevre birakmak için suyumuzu, havamizi, topragimizi korumak durumundayiz. Su yönetimi ve altyapi çalismalarimiz ile su kaçaklarini minimuma indirmek için çalisiyor, akilli sehir uygulamalarimiz ile de emisyonu en aza indirme gayreti içerisindeyiz” dedi.



“Amaç ödül almak degil, çevremizi korumaktir”

Dünya Dogal Hayati Koruma Vakfi tarafindan 2021 yilinda düzenlenen Tek Dünya Kentleri Yarismasi’nda Denizli’nin Dünya 2’ncisi oldugunu hatirlatan Baskan Zolan, konusmasina söyle devam etti:

“Burada amaç ödül almak degil, çevremizi korumaktir. Avrupa Birligi projesi olarak da iklim degisikligi eylem plani ve uyumu ayni zamanda sera gazi azaltim çalismamizi da tamamlayarak planimizi uygulamaya devam ediyoruz”.

Toplantiya ev sahipligi yapan Denizli Büyüksehir Belediyesinin çevre konusunda gösterdigi hassasiyetten takdirle bahseden bilim insanlari ise Denizli’de kisi basina düsen yesil alan miktari, iklim degisikligi eylem plani ve diger örnek uygulamalari nedeniyle Baskan Zolan’a tesekkür etti.
Kaynak: İHA