22 Yasindaki Dilara Yazdi, Ingiliz Yayincilar Baskiya Aldi

22 yasindaki genç yazar Dilara Aslantas, Ingilizce yazdigi Dilara: The One Who Praises the Heart kitabi ile, Ingiliz yayinevlerinin dikkatini çekmeyi basardi. Uluslararasi bir ekiple çalisarak, erken yasinda deneyimlemek zorunda kaldigi terör ile mücadele anilarini ve bu zorlu mücalenin onun ruhunda olusturdugu psikolojik olumsuzluklari anlattigi romanini dünya ile paylasmak isteyen Dilara, yazdigi kitabi ile genis kitlelere hitap etmek istiyor. 250 sayfalik kitapta, on bir yasinda bulundugu, Hakkâri’nin, Semdinli ilçesinde, PKK terör örgütü üyeleri tarafindan gerçeklestirilen saldirinin nasil gerçeklestigini ve maruz kaldigi bu olayin hayatini nasil etkilendigine dair anlatilarina kitabinda yer veriyor.

22 Yasindaki Dilara Yazdi, Ingiliz Yayincilar Baskiya Aldi
Genç yazar, hayatinin bir gece içinde tamamen degistigini, bir gecede büyüdügünü ve dünyayi baska bir göz ile görmeye basladigini, maruz kaldigi korkunç olaydan sonra yasadigi zorluklari detayli bir sekilde kitabinda kaleme aliyor. Yasadiklarindan sonra yeni hayatina alismaya zorlandigi söyleyen Dilara Aslantas, büyük bir yara ile büyümenin günlük hayattaki zorluklarindan ve bu zorluklari birer birer nasil astigindan bizlere bahsediyor. Kitapta terör olayinin derin bir sekilde islenmesi, bir insanin hayatinin ne kadar degerli ve ayni zamanda ne kadar kirilgan oldugunun bir göstergesi. Kitabin olabildigince insana ulasmasini isteyen Dilara, yazdigi kitap ile ile var olan terör örgütlerinin saldirilari sonucunda mental olarak etkilenen,travma yasayan magdurlara kendilerini ifade edebilecekleri bir platform olusturmak ,onlarin hayata bakis açilarini degistirmek ve magdurlara baska bir hayatin mümkün oldugunu ispatlamak istiyor.

Ingiltere’de bulunan yayinevleri ve Londra Büyükelçisi Ümit Yalçin’in dikkatini çeken genç yazar, ilk imzali kitabini, Büyükelçi Ümit Yalçin’a hediye etti.

Dilara: The One Who Praises the Heart, derin ve toplumsal bir konu ile, Ingiltere’de okurlarini raflarda bekliyor. Ayrica kitaba, Amazon gibi online platformlar üzerinden de ulasilabiliyor. Türkiye’de yayinlanmasi için taleplerin oldugunu belirten genç yazar, bu konu hakkinda çalismalarinin devam ettigini ve kitabi Türk okurlari ile bulusturmayi heyecanla bekledigini söylüyor.
Kaynak: İHA