20. Mersin Uluslararasi Müzik Festivalinde Geri Sayim Basladi

11 Haziran tarihleri arasinda yapilacak 20. İçel Uluslararasi Müzik Festivalinde geri sayim basladi. Ücretsiz konserlerin de yer alacagi festivalin tanitim toplantisi gerçeklestirildi.

20. Mersin Uluslararasi Müzik Festivalinde Geri Sayim Basladi
20. İçel Uluslararasi Müzik Festivalinin (MUMF) tanitim toplantisi, Festival Yürütme Kurulu ve festival sponsorlarinin katilimiyla bir otelde gerçeklestirildi.

Sunuculugunu Volkan Severcan’in yaptigi toplantida, 2022 MUMF Nevit Kodalli Genç Yetenek Ödülüne deger bulunan Keman Sanatçisi Ada Yalin Yücel, bir keman resitali sundu.

Festivalin tanitim videosunun da izletildigi toplantida konusan Festival Yürütme Kurulu Baskani Selma Yagci, festivale destek veren tüm kurumlara tesekkür etti. Geçen yil pandemi nedeniyle festivali yapmanin çok oldugunu belirten Yagci, bu isin gönüllü neferleri olduklarini, festivalde sanatseverleri klasik müzikten türkülere kadar genis bir yelpazede bulusturduklarini söyledi.



Konusmalarin ardindan festivale katki sunan kurum ve kuruluslarin temsilcilerine plaket verildi.

Festivalde, 3’ü ücretsiz 12 etkinlik yer alacak. Etkinlikler, İçel Kültür Merkezi, Tarsus Baca Meydani, Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatrosu, Tarsus St. Paul Müzesi, Toroslar Belediyesi Amfi Tiyatrosu, Yenisehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi, Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi, Latin Katolik Kilisesi, MEÜ. Nevit Kodalli Konser Salonunda gerçeklestirilecek.

Hollanda, Avusturya, Kazakistan, ve ülkemizden gelen farkli müzik türlerinden solist ve müzik topluluklarini İçel’de sanatseverlerle bulusturacak festival, 21 Mayis’ta Kültür Merkezinde Türkiye’nin opera yildizlarini, Sef Murat Cem Orhan yönetiminde bulusturacak gala konseri ile baslayacak.
Kaynak: İHA