Yüzlerce Kadin Anneler Günü Etkinliginde Bulustu

Sen Düzce Subesi, Anneler günü etkinligi düzenledi. Yüzlerce kadinin katilim sagladigi programda kadinlar gönüllerince eglendi.

Yüzlerce Kadin Anneler Günü Etkinliginde Bulustu
Memur-Sen Düzce Subesi, anneler günü etkinliginde sendikaya bagli kadinlar katildi.

Programda Egitim Bir Sen Düzce Subesi Kadinlar Komisyonu Baskani Suzan Çiner, Egitim Bir Sen olarak birçok kazanim elde ettiklerini ancak bunlarin yeterli olmadigini, kadinlarin karsilastiklari sorunlardan ve çözüm yollarindan bahsetti.

Çiner “Bilindigi üzere bizim medeniyetimiz kadina, anneye baska medeniyetlerde esine az rastlanir önemler atfetmistir. Anne ailenin mimari, çocuklarimizin sevgi ve sefkat kaynagi, toplumumuzun denge unsurudur. Bizler Annelik Hakki ödenmez ancak bazi haklar ödenebilir diyoruz. Evi ile birlikte is yasaminda da üretmeye devam eden Kadinlarin, ’Analik haklarini da koruyan is-aile dengesi saglansin; Annelik yarim kalmasin’ diyoruz. Ücretli dogum izinleri arttirilmali, uzaktan çalismaya uygun isler için tercihe bagli olarak, herhangi bir hak kaybi yasanmaksizin, evden çalisma imkani taninmalidir. Tamamen olmasa bile haftanin bazi günlerinin bu sekilde organize edilmesi dünyanin farkli yerlerinde oldugu gibi ülkemizde de tartismaya açilmalidir. Yari zamanli çalisma hakki uygulanmali, esnek çalisma modellerinin uygulanabilir olmasina imkan saglanmali, bununla birlikte esnek istihdam tamamiyla tarihe karismalidir. Sözlesmeli memur-ögretmen ibaresi kalkmali bunlara ek olarak; Kamu görevlilerine 633 sayili KHK dahilindeki yardima ek olarak 10 bin gösterge rakami üzerinden dogum yardimi ödenmelidir. Kamu görevlilerine en yüksek devlet memuru ayliginin 5 kati tutarinda evlenme yardimi ödenegi verilmelidir. Örgütlenmenin gücünü ve sinerjisini burada fazlasiyla hissedebiliyorum. Hep birlikte örgütlü kadin güçlü toplum desturu ile birçok kazanim saglayacagimiza gönülden inaniyorum” ifadelerini kullandi.

Programda söz alan Düzce Memur-Sen Kadinlar Komisyonu Baskani Asiye Durnaci, katilim saglayan kadinlara tesekkür ederek, “Örgütlü kadin, güçlü toplum olusturur. Bugün anneler günü etkinligimize katilim saglayan herkese tesekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

Konusmalarin ardindan programda kadinlar gönüllerince eglendi.
Kaynak: İHA