Özel Çocuklardan Ailelerine Özel Gösteri

Ordu’nun Ünye ilçesinde Engelliler Haftasi dolayisi ile gösteri hazirlayan çocuklar, ailelerine duygusal anlar yasatti.

Özel Çocuklardan Ailelerine Özel Gösteri
Her yil 10-16 Mayis tarihleri arasinda kutlanan ’Engelliler Haftasi’ nedeniyle Sehit Harun Ates Özel Egitim Meslek Okulu ögrencileri, hazirladiklari tiyatro, siir ve türkü gösterilerini ailelerine sundu. Ögrencilerin sergiledigi performans katilimcilar tarafindan begenilirken, aileler ise duygusal anlar yasadi.

Programda konusan Sehit Harun Ates Özel Egitim Meslek Okulu Müdürü Sinasi Coskan, her insanin birer engelli adayi oldugunu ifade ederek, "Engelli vatandaslarimizin toplumsal hayata katilimlarinin saglanmasi ve hayat standartlarinin yükseltilmesi çagdas toplum anlayisinin bir parçasidir. Engelli olmak asla bir kusur olarak görülmemelidir. Engellilere sahip çikmak ve onlarin sorunlarina çözüm bulmak hepimizin ortak sorunudur. Egitimden, sagliga, kültür ve sanat gibi bir çok destege ihtiyaci olan engelli vatandaslarimizin her daim yaninda olmaliyiz” dedi.

Yapilan konusmalarin ardindan özel ögrenciler birbirinden farkli hazirladiklari gösterileri ailelerine sundu. Bazi aileler ise çocuklari karsisinda duygusal anlar yasadi.
Kaynak: İHA