Ölmek Üzere Olan Ögrencinin Hayatini Kurtardi

Bursa’da bir ögretmen, 2 tane bozuk para yutan ve bogulmak üzere olan ögrencinin hayatini kurtardi. O anlar güvenlik kamerasina yansidi.

Ölmek Üzere Olan Ögrencinin Hayatini Kurtardi
Iddiaya göre, Osmangazi ilçesinde bulunan 1. Murat Okulu’nda egitim gören Norveç vatandasi Ezdin Khalid Abdulrahim, elinde bulunan 2 tane 1 liralik metal parayi yuttu. Çocugun yuttugu paralar nefes borusunu tikayinca nefes alamamaya basladi.

Çocuk, ögretmeninden yardim istedi, ögretmeni de yan sinifta bulunan ögretmen Nurettin Sevinç’ten yardim istedi. Ögretmen Sevinç, bogulmak üzere olan çocuga Heimlich manevrasi yaparak bogazindaki paralari disari atmasini sagladi. Ögretmenin yaptigi hareketle çocuk nefes borusunu tikayan paralari disari atarak ölümden saniyelerle kurtuldu. Ögretmenin ögrencinin hayatini kurtardigi o anlar okulun güvenlik kamerasina saniye saniye yansidi.

Ögrencinin hayatini kurtardigi için çok mutlu oldugunu ifade eden Nurettin Sevinç, "Ben dersteyken bir çiglik duydum yan siniftaki ögretmen arkadas sinifindaki bir çocugun nefes alamadigini söyleyince ben hemen yerimden kalkarak, Heimlich manevrasi yaparak çocugun bogazina takilan 2 tane 1 liralik metal paranin disari atmasini sagladim. Paralari çikartinca çocuk nefes almaya basladi.

Genel durumu iyiydi. Bir hayati kurtardigim için çok mutluyum" dedi.

Ögrencinin hayatini kurtaran ögretmene tesekkür eden 1. Murat Okul Müdürü Vahdet Okulevi, "Bir çocugun hayatinin kurtuldugunu ögrendigimde çok mutlu oldum. Il Milli Egitim Müdürlügümüzün yaptigi kurslarin ne kadar faydali oldugunu bir kez daha görmüs olduk. Ögretmenimiz kurstan ve internetten izleyerek ögrendigi bilgilerle çocugumuzun hayatini kurtarmistir. Hocamiza çok tesekkür ederim" seklinde konustu.

Kaynak: İHA