Kütahya'da Kültür Sanat Ve Gençlik Festivali

Kütahya Belediyesi tarafindan düzenlenen ’100. Yil Kültür Sanat ve Gençlik Festivali’ basladi.

Kütahya'da Kültür Sanat Ve Gençlik Festivali
Kütahya Belediye Baskan Vekili Abdullah Damci, açilis töreninde yaptigi konusmasinda, “Belediyemizin organize ettigi 2022 yili 100. Yil Kültür Sanat ve Gençlik festivaline hos geldiniz. Bu sene 1922’den 2022’ye slogani ile Kurulusun ve Kurtulusun sehri Kütahya’mizda etkinliklerimizin ismini 100. Yil olarak koyduk. 31 Aralik 2022’ye kadar bütün kültür sanat etkinliklerimiz bu isimle yani 100. Yil etkinligi adi altinda yapilacaktir” dedi.

Etkinliklerin 18 Mayis’a kadar devam edecegini ifade eden Damci, “Bu etkinligimiz 18’ine kadar devam edecek olup, 18’inden itibaren belediyemizin önünde Kiraç konseri, 19’unda da Feridun Düzagaç konseri ile bu haftayi tamamlayacagiz. Bu hafta, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami bu temada hem kültür sanat etkinliklerimizi hem de Gençlik Haftasi olmasi sebebiyle festivalimizi Kültür Sanat ve Gençlik Festivali adi altinda yapmaya karar verdik. Kültür Bakanligimiza çok tesekkür ediyoruz. Bu etkinlikte bizlere verdigi desteginden dolayi paydaslarimiza da çok tesekkür ediyoruz. Insallah havalar el verdigi sürece de bu sahnemiz burada kalacak. Aksamlari da Kütahyali sanatçilarimiza bu sahneyi teslim edecegiz” diye konustu.

Baskan Vekili Abdullah Damci’nin konusmasinin ardindan Kütahya Belediyesi bahçesinde, Kütahya Belediyesi Is Gelistirme Merkezi sanatçilari, Kütahyali zanaatkarlar ve sanatçilarinin eserleri halkin begenisine sunuldu.
Kaynak: İHA