AFAD, Istanbul'da 'Ulusal Düzey Tahliye, Yerlestirme Ve Planlama Tatbikati' Düzenleyecek

AFAD Baskanligi tarafindan 2022 yilinin "Afet Tatbikat Yili’’ olarak ilan edilmesi nedeni ile “Ulusal Düzey Tahliye ve Yerlestirme Planlama Tatbikati” 20 Mayis’ta Istanbul’da gerçeklestirilecek. Tatbikati gerçeklestirecek ekipler bugün sabah saatlerinde çesitli çok amaçli araçlar ile Istanbul’a intikal etti.

AFAD, Istanbul'da 'Ulusal Düzey Tahliye, Yerlestirme Ve Planlama Tatbikati' Düzenleyecek


Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) tarafindan 2022 yili "Afet Tatbikat Yili’’ olarak ilan edildi. Bu sebeple “Ulusal Düzey Tahliye ve Yerlestirme Planlama Tatbikati” ni gerçeklestirmek için sabah saatlerinde AFAD ekipleri 73 araçla Istanbul’a intikal etti. 20 Mayis’ta gerçeklestirilecek tatbikatta kullanilmak üzere gelen araçlardan 51’i Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçis yaparak Kagithane tatbikat alanina ulasti. Tatbikat için gelen araçlar AFAD lojistik tiri, mobil koordinasyon tiri, haberlesme araci ve mobil giyim tirindan olusuyor. Tatbikat için Istanbul’a gelen AFAD lojistik tiri ve agir tonaj arama ve kurtarma araçlarindan olusan 22 araçtan olusan ekip ise 1915 Çanakkale Köprüsü üzerinden geçis yaparak Istanbul’a giris yapti.

Kagithane ve Bakirköy’de olusturulan geçici bakim alanlari ile olabilecek afet durumlarinda gerçeklestirilecek senaryolar canlandirilacak. Tatbikat senaryosu çerçevesinde agirlikli olarak afetzedelerin, afet ve acil durum toplanma alanlarinda toplanmasi, tahliye noktalarina ve barinma alanlarina sevki, bu noktalarda kayitlarinin tutulmasi, ihtiyaci olanlara saglik, psikososyal destek ve beslenme hizmeti verilmesi konulari islenecek.

"Marmara Denizi merkezli bir deprem senaryosu üzerinden Istanbul’da masa basi uzantili saha tatbikati gerçeklestirecegiz"

AFAD Müdahale Daire Baskani Yusuf Aysu, “20 Mayis Cuma günü Marmara Denizi merkezli bir deprem senaryosu üzerinden Istanbul’da masa basi uzantili saha tatbikati gerçeklestirecegiz. Tahliye, yerlestirme ve planlama grubu Kagithane ilçe merkezli uygulamalari gerçeklesecek. Kagithane ilçe merkezinde 3 toplanma alaninda vatandaslarimizin toplanmasi, daha sonra transfer alanlarina nakledilmesi burada kayitlarinin alinmasi daha sonra Dakar’a deniz ve hava yoluyla ayrilacaklara dair islemlerle ilgili hem masa basi hem de saha uygulamalari gerçeklestirecegiz. Ayrica ilk defa yapilacak yaklasik 3 bin civari çadir vatandaslarimiz için hazir hale getirilecek. Hem Kagithane ilçesinde hem de Bakirköy ilçesinde geçici barinma alanlari kurulacak.” dedi.

Kaynak: İHA