ABD-Meksika Sinirinda 530 Metre Uzunlugunda 'Narko-Tünel' Bulundu

ABD uyusturucu ile mücadele ekipleri, Meksika sinirinda yerin 18 metre altinda uyusturucu kaçakçilarinin kullandigi 530 metre uzunlugunda bir narko-tünel buldu.

ABD Adalet Bakanligina bagli uyusturucu ile mücadele ekipleri, ABD-Meksika sinirinda yerin 18 metre altinda uyusturucu kaçakçilarinin kullandigi 530 metre uzunlugunda bir narko-tünel buldu. Tünelin, Meksika’nin Tijuana sehri ile ABD’nin California eyaletinde yer alan San Diego sehrini birbirine bagladigi tespit edildi. Içerisinde havalandirma, elektrikli aydinlatma ve rayli ulasim hatti bulunan tünelin, ABD tarafindaki San Diego sehrinde uyusturucu kaçakçilari tarafindan kullanilan bir depoya açildigi açiklandi.

Operasyon kapsaminda ABD güvenlik güçlerinin, 6 kisiyi uyusturucu kaçakçiligi nedeniyle gözaltina aldigi ifade edilerek, operasyonda ayrica piyasa degeri 25 milyon dolar olan 771 kilogram kokain, 74 kilogram metamfetamin ve 1 buçuk kilogram da eroinin ele geçirildigi belirtildi.

California’da 2006’dan bu yana 15 tünel tespit edildi

Tünelin, ABD’nin eski Baskani Donald Trump döneminde, sözde tünellere karsi da önlem alinarak insa edilen sinir duvarinin en korunakli bölümünde ortaya çikmasi dikkat çekti. California eyalet yetkilileri, 2006 yilindan bu yana Meksika sinirinda bu tünel gibi elektrikli aydinlatma, havalandirma, rayli ulasim ve asansöre sahip toplam 15 tünelin ortaya çikarildigini belirtti.

Kaynak: İHA