'Sevgi Yolu' Halk Egitim Merkezine Renk Katti

Izmir’in Aliaga ilçesi Tüpras Halk Egitim Merkezinde, özel egitim gereksinimi olan ögrenciler ve onlara destek veren ögretmeleri tarafindan ‘Sevgi Yolu’ olusturuldu. Bir koridorda olusturulan yol, Halk Egitim Merkezine renk katti.

'Sevgi Yolu' Halk Egitim Merkezine Renk Katti
Aliaga Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Tüpras Halk Egitim Merkezinin özel egitim gereksinimi olan ögrencileri ve onlara destek veren ögretmenleri merkez binasinin bir koridorunda ‘Sevgi yolu’ olusturdu. Atik ve geri dönüsüm malzemeleri ile eserler olusturan ögretmen ve ögrencilerinin olusturdugu yol Hak Egitim Merkezi koridoruna rengarenk bir görünüm kazandirdi. Çalismalara katilan özel ögrenciler duvarlari boyarken ve atik geri dönüsüm malzemelerinden kukla yaparken çok mutlu olduklarini ve ögretmenlerinin de kendilerine yardimci olduklarini söyledi.



“Koridorumuzun duvarlari rengarenk oldu”’

Özel egitime gereksinim duyan ögrenciler ve ögretmenleri tarafindan olusturulan ‘Sevgili Yolu’nun, 1,5 aylik çalismalar sonucunda ortaya çiktigini belirten Halk Egitim Merkezi Müdürü Ebru Yilmaz, “Kurumumuzda kayitli olan engelli ögrencilerimiz ile birlikte bir sevgi koridoru olusturalim dedik. Kurumumuzun alt katinda yer alan atölyelerimizin bulundugu koridoru degerlendirerek bir ‘Sevgi Yolu’ olusturduk. Aylardir ögrencilerimiz bu sevgi yolu için çalismalar gerçeklestirerek ellerinden geleni yaptilar. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum. Çünkü büyük sabir ve özveri ile çalistilar. 9 ögrencimiz ile birlikte bir buçuk ay gibi kisa bir sürede çalismalarini yaptilar. Atik ve geri dönüsüm malzemelerini de degerlendirdiler. Özel ögrencilerimizin sevgi ile yaptiklari atik malzemelerden olusan ürünler, koridorumuzun duvarlarini rengarenk yapti” dedi.

Sevgi Yolu’nun açilis kurdelesini kesen Aliaga Ilçe Milli Egitim Müdürü Erdogan Akyüz ise “Engeli ögrencilerimiz hayatin her safhasinda oldugu gibi burada da kendileri üretiyorlar. Atik malzemeleri degerlendirerek güzel çalismalar gerçeklestirdiler. Bu sayede ögrencilerimiz el yeteneklerini de gelistirmis oluyor ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü olarak her türlü faaliyetlerini destekliyor, önemsiyoruz. Hayatimizin her alaninda sabahtan aksama kadar bizlerle beraberler. Bizlerde gönüllü olarak kendilerini her zaman destekliyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA