Ögrencilere Kültür Ve Tarih Gezisi

Malatya Arguvan Sehit Tuncay Göksu Çok Programli Anadolu Lisesi ögrencilerine Diyarbakir-Mardin ilerine kültürel ve tarih gezisi düzenlendi.

Ögrencilere Kültür Ve Tarih Gezisi
Ögrencilerin ders disinda kültür ve tarih bilgilerini arttirmak, arkadaslik iliskilerini pekistirmek için hafta sonunda iki ile giden ögrenciler, mutlu döndü. Arguvan Sehit Tuncay Göksu Çok Programli Anadolu Lisesi Müdürü Semra Atalmis, Müdür Yardimcisi Hüseyin Ünal, okulun Gezi Kulübü Baskani Nihal Avcil ile gezi programinda ögrencilere eslik ettiler. Organize edilen Diyarbakir ve Mardin gezisine ögrencilerin ilgisi yogundu. Toplamda 45 kisilik gurup ile günü birlik yapilan gezide ögrenciler yeni yerler görmenin heyecanini doyasiya yasadi. “Tarih Kokulu Masal Sehir” olan Mardin ve Diyarbakir’a günü birlik planlanan gezi sabahin erken saatlerinde lisesi ögrencileri, ögretmen, idarecilerin katilimiyla neseli bir sekilde basladi.

Kültürel ve tarihi mekanlari gezen ögrenciler, kent hakkinda bilgi sahibi olma firsati buldular. Ardindan Mardin’e geçen ögrenciler, ‘Müze Kent’ olarak adlandirilan sehirde Dayrül Zaferan Manastiri, Kasimiye Medresesi, Hasankeyf, Midyat, Mardin Kent Müzesi basta olmak üzere çok sayida tarihi ve kültürel mekâni gezdi. Geziden büyük keyif alan ve güzel anilarla Arguvan ilçesine dönen ögrenciler, Arguvan Isaköylü Gurbetçilerden gezi masraflarini karsilayan Güllü Satir’a katkilarindan dolayi tesekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA