Köycegizli Ögrenci, Kick Boksta Dünya Üçüncüsü Oldu

Mugla’nin Köycegiz ilçesi Fen Lisesi ögrencisi Zarife Hira Salman katildigi uluslararasi yarismada dünya üçüncüsü oldu.

Köycegizli Ögrenci, Kick Boksta Dünya Üçüncüsü Oldu


Köycegiz Fen Lisesi 9. Sinif ögrencisi Zarife Hira Salman Istanbul’da düzenlenen 7. Uluslararasi Kick Boks Dünya Kupasi Sampiyonasi’nda Light Contact Yildiz Bayanlar 50 kg’da dünya üçüncüsü olmanin sevincini yasadi. Ayrica Point Fighting Yildiz Bayanlar 50kg’da da dünya dördüncüsü olan Salman iki büyük basari elde ederek sevincini ikiye katladi.

Yarismalara bireysel olarak katilan Salman okulunun, kulübünün ve yardimseverlerin destegi ile masraflarini karsiladi. Salman; “ Ülkeme, aileme ve okuluma bu gururu yasattigim için çok mutluyum. Destek olan herkese tesekkür ederim. Daha büyük basarilar elde etmek için çalismalarima devam edecegim” dedi.



Köycegiz Ilçe Milli Egitim Müdürü Fazil Karbag yaptigi açiklamada; “Fen Lisesi ögrencimiz Zarife Hira Salman’in basarisi bizleri gururlandirdi. Ilçe Milli Egitim Müdürlügü olarak her alanda ögrencilerimizin basarili olmasi için ortam hazirlamaya çalisiyoruz” dedi.



Köycegiz Fen Lisesi Müdürü Ibrahim Turgut ise “Okulumuza büyük gurur yasatan ögrencimiz Zarife Hira Salman’i tebrik eder, basarilarinin devamini dilerim” dedi.

Kaynak: İHA