Kirsal Mahalle Okullarindaki Ögrencilerle Oyuncaklarini Paylastilar

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde ögrencilerdeki paylasma ve yardimlasma ile empati kurma duygularinin gelistirilmesi amaciyla baslatilan proje çerçevesinde toplanan oyuncaklar, kirsal mahalle okullarindaki çocuklara ulastirildi.

Kirsal Mahalle Okullarindaki Ögrencilerle Oyuncaklarini Paylastilar
Elbistan Çok Programli Anadolu Lisesi Çocuk Gelisimi ve Egitimi Bölümü ögrencileri Melisa Genç, Emine Genç, Sule Karabacak ve Nisa Dal; ögretmenleri Perran Elmali rehberliginde ‘Farkinda misin?’ projesini uygulamak için harekete geçti. Kirsal mahalle okullarindaki ögrencilere "Hayata empati ile bakiyorum" sloganiyla unutulmaz bir gün yasatmak isteyen ögrenciler, stajyerlik yaptiklari 15 Temmuz Anaokulu ve TOKI Jandarma Er Levent Kusoglu okulundaki anasinifi ögrencilerinin kendi oyuncaklarini köy okullarindaki arkadaslariyla paylasmalari için kollari sivadi. Anaokulu çocuklarinin evlerindeki fazla veya kullanmadiklari oyuncaklar, toplandi. Oyuncaklar, için rengarenk ve süslemeli paketler hazirlandi. Sevimli kostümler giyen lise ögrencileri, oyuncaklari Çatova Ilkokulu, Akören Ilkokulu ve Selçuklu Tepebasi Ilkokulu ögrencileri ile bulusturdu. Lise ögrencileri, oyuncak dagitimini eglenceli oyunlarla renklendirerek çocuklara unutulmaz bir gün yasatti.

Bölüm ögretmeni Perran Elmali, projeyle ilgili olarak, çocuklarin küçük yaslarda empati ve paylasma duygularini gelistirerek kisiliklerinin her yönüyle gelismelerine yardim etmeyi amaçladiklarini ifade etti.

Elmali, “Birlikte bir seyleri paylasma, yardimlasma ve dayanisma gibi degerleri yasatmamiz gerekiyor. Çocuklara da bu degerleri ne kadar erken yasta kazandirirsak o kadar basarili oluruz. Bu anlamda güzel bir proje oldu. Destek veren katki sunan ögrencilerime, ögretmenlerimize ve oyuncaklarini paylasan çocuklara tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA