Izmir, Dünya Turizm Kentleri Federasyonuna Kabul Edildi

Izmir, Dünya Turizm Kentleri Federasyonuna Türkiye’den kabul edilen ilk sehir oldu. Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, bu üyelik sayesinde Izmir’in turizm kenti olarak dünya çapinda temsil edilmesinin önünün açildigini söyledi.

Izmir, Dünya Turizm Kentleri Federasyonuna Kabul Edildi
Izmir, Dünya Turizm Kentleri Federasyonuna (World Tourism Cities Federation) üye oldu. Böylelikle Izmir, federasyona Türkiye’den kabul edilen ilk sehir olarak dünya turizm kentleri arasindaki yerini aldi. Federasyona turizm sektöründe öncü 223 kentin üye oldugu ifade edilirken, üye kentler arasinda; Barcelona, Paris, Amsterdam, Dubai, Moskova ve Xiamen de yer aliyor.

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, üyelikle beraber Izmir’in turizm kenti olarak dünya çapinda temsil edilmesinin önünün açildigini söyleyerek, “Dünya çapinda turizm sektörünün üst düzey yöneticileri ve yatirimcilarinin katildigi toplantilarda Izmir’in tanitilmasi ve Izmir’e yatirim saglanmasi için ilk adim atilmis oldu; ayrica turizm zirvelerinin Izmir’de düzenlenmesi ve diger turizm kentlerinin belediyeleriyle turizm sektöründe is birlikleri gelistirme firsati ortaya çikti” dedi.

Turizmin dünya barisi için de en önemli enstrümanlardan birisi oldugunu belirten Baskan Soyer, Izmir’i dünyada hak ettigi yere tasimak ve 4 milyon turist hedefine ulasmak için çalismaya devam edeceklerini vurguladi.

Dünya Turizm Kentleri Federasyonu nedir?

Dis Iliskiler ve Turizm Dairesi Baskanligi araciligiyla iletisim kurulan Dünya Turizm Kentleri Federasyonu (WTCF), Pekin’in girisimiyle, dünyadaki ünlü turizm sehirlerinin ve turizmle ilgili kurumlarin gönüllü olarak olusturdugu dünyanin ilk uluslararasi turizm organizasyonu olarak biliniyor. “Turizm yoluyla daha iyi sehir yasami” vizyonu rehberliginde WTCF, dünyaca ünlü Fragrant Hills Turizm Zirvelerini her yil düzenliyor. Üyelerinin deneyim alisverisinde bulunmalari, is birligini pekistirmeleri ve fikir birligi olusturmalari için bir platform olusturan WTCF, 2012 yilindan bu yana Pekin (Çin), Rabat ve Fez (Fas), Chongqing (Çin), Los Angeles (ABD), Qingdao (Çin) ve Helsinki’de (Finlandiya) art arda sekiz Fragrant Hills Turizm Zirvesine ev sahipligi yapti.

WTCF ayrica, her yil bölgesel konferanslar, forumlar ve etkinlikler düzenliyor. Simdiye kadar, Asya-Pasifik, Afrika, Latin Amerika, Avrupa ve Orta Asya’da Penang (Malezya), Kazablanka (Fas), Bogota (Kolombiya) ve Sevilla’da (Ispanya) bölgesel konferanslar düzenledi.

Kaynak: İHA