Emekli Ögretmen 62 Yasinda Hayalindeki Hukuk Fakültesi'nden Mezun Oldu

Erzurum’da ögretmenlikten emekli olduktan sonra çikarilan aftan yararlanarak sinava giren ve Hukuk Fakültesi’ni kazanan Harun Kazan, hayalindeki bölümden 62 yasinda mezun oldu.

Emekli Ögretmen 62 Yasinda Hayalindeki Hukuk Fakültesi'nden Mezun Oldu
Erzurum’un Askale ilçesinde dogan Harun Kazan, liseden mezun olduktan sonra hayalindeki Hukuk Fakültesi memleketi Erzurum’da olmadigi için Atatürk Üniversitesi Egitim Fakültesi’ni tercih ederek sinif ögretmenligi okudu. Okuldan mezun olduktan sonra 29 yil sinif ögretmenligi yapan 62 yasindaki Harun Kazan, 2012 yilinda emekli oldu. Çikarilan bir afla üniversite sinavina giren Kazan, 2018 yilinda Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandi. Hayalindeki bölümü kazanan 4 çocuk babasi Kazan, 62 yasinda Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

"Içimdeki Hukuk Fakültesi’ne olan sevgim hiç bitmedi”

Ögretmenlikten emekli olduktan sonra bu bölümü kazandigini ifade eden Harun Kazan, “Liseden sonra Hukuk Fakültesi’ni okumak istiyordum. Elimde olmayan sebeplerden dolayi giremedim. Hukuk Fakültesi o yillarda Erzurum’da yoktu. Ögretmenlik bölümünü bitirdim ama içimdeki Hukuk Fakültesi’ne olan sevgim bitmedi. Çikarilan bir aftan yararlanarak Hukuk Fakültesini kazandim ve bugünde mezun oldum. Ögrenciler ilk basta hoca olarak görüyordu, daha sonra arkadas ortamimiz güçlendi. Çocuklarim, torunlarim hepsi buradalar ve benim adima mutlu oldular” dedi.



“Simdi ki hedefi yüksek lisans yapmak”

Gençlere tavsiyelerde bulunan Kazan, “Okuma sevgisinin varsa. Gençlerimizin içinde öyle bir sevgi, öyle bir niyetleri varsa birakmasinlar. Insanin içinde olduktan sonra güzel seyler oluyor. Bu mutlulugu yasamak güzel bir sey, 62 yasinda Hukuk Fakültesini bitirmek gerçekten güzel bir sey. Yüksek lisansi tamamladiktan sonra avukatlik yapmayi istiyorum” seklinde konustu.

Harun Kazan’in esi Songül Kazan, “Çok mutluyuz. Baya bir özveriyle çalisti. Istedigini elde etti, gururluyuz” dedi.

Babasinin tek hayali oldugunu ifade eden Fatma Kazan, “Tek hayaliydi babamin gerçeklestirdi. O yüzden mutluyuz bizde” diye konustu.

Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli Irade Salonunda düzenlenen mezuniyet töreninde Hukuk Fakültesi ögrencileri diplomalarini aldi. Düzenlenen törende cüppe ve kep giyerek diplomasini alan Kazan ve yakinlari da büyük mutluluk yasadi. Hayalindeki bölümü basariyla bitiren 62 yasindaki emekli ögretmen Harun Kazan, mezuniyetin ardindan Hukuk Fakültesinde yüksek lisansini tamamladiktan sonra dogdugu Askale ilçesinde avukatlik yapmak istiyor.
Kaynak: İHA