3. Dünya Çocuk Kongresi, 29 Ülkenin Katilimi Ile Gerçeklestirildi

Özay Günsel Çocuk Üniversitesi önderliginde düzenlenen 3. Dünya Çocuk Kongresi, 29 ülkenin katilimi ile gerçeklestirildi

3. Dünya Çocuk Kongresi, 29 Ülkenin Katilimi Ile Gerçeklestirildi
Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin ilk ve tek çocuk üniversitesi Özay Günsel Çocuk Üniversitesi’nin önderliginde düzenlenen 3. Dünya Çocuk Kongresi, yüz yüze ve online olarak yogun bir katilimla gerçeklestirildi.

29 ülkeden bilim insanlari tarafindan, merkezine çocuklari alan pek çok konuda 217 bildiri sunuldu.

Özay Günsel Çocuk Üniversitesi’nin de üçüncü kurulus yil dönümünün kutlandigi, kongrede 29 ülke temsil edildi. Kongrede, basta Türkiye ve KKTC olmak üzere Filipinler, Italya, Romanya, Azerbaycan, Hindistan, Ukrayna, Güney Afrika, Afganistan, Kazakistan, Çin, Iran, Hirvatistan, Suudi Arabistan, Moldova, Endonezya, Pakistan, Avustralya, Gana, Gürcistan, Malezya, Bulgaristan, Lübnan, Vietnam, Kamerun, Isveç, Sirbistan ve Nijerya’dan pek çok bilim insani katildi.

Yüz yüze toplantilar Antalya’da yapildi

Çocuk haklarindan egitime, göçten, çocuk isçiligine, aileden spora, beslenmeden saglik sorunlarina kadar pek çok konu basliginin tartisilarak önemli bir vizyon çalismasi gerçeklestirilen 3. Dünya Çocuk Kongresi’nin yüz yüze toplantilari Antalya’da gerçeklestirildi.

Özay Günsel Çocuk Üniversitesi, Yakin Dogu Üniversitesi, Girne Üniversitesi ve Toplumsal Arastirma ve Gelistirme Merkezi önderliginde yapilan olan kongre IKSAD paydasliginda yapilan kongrenin yüz yüze yapilan bölümü Özay Günsel Çocuk Üniversitesi Mütevelli Heyeti ve Kongre Onursal Baskani Anna Günsel’in konusmasi ile basladi.



“Kongreyi, savaslarin gölgesinde yapiyor olmak en büyük üzüntümüz”

Bu yil üçüncüsü düzenlenen Dünya Çocuk Kongresi’nin organizasyonunu ikinci kez üstlenmenin mutlulugunu yasadiklarini söyleyen Özay Günsel Çocuk Üniversitesi Mütevelli Heyeti ve Kongre Onursal Baskani Anna Günsel, “3. Dünya Çocuk Kongresi’ni, savaslarin gölgesinde yapiyor olmak en büyük üzüntümüz. Aklin ve mantigin devre disi kaldigi savaslar, çocuklarimizin gelecegini karartan en önemli sorunlar olarak karsimizda duruyor. Barisin hakim oldugu bir dünya kurabilmek ise çocuklarimiz için gerçeklestirmek zorunda oldugumuz en büyük hedefimiz ve hayalimiz olarak öne çikiyor” ifadesini kullandi.

Üniversite, 2 bildiri sundu

29 ülkeden katilimcilarin merkezine çocuklari alan 217 bildiri sundugu Dünya Çocuk Kongresi’nde Özay Günsel Çocuk Üniversitesi tarafindan kongrede iki de bildiri sunuldu. Duygu Kaptanoglu Coskun ve Sefik Emre Coskun tarafindan sunulan meslek lisesi ögrencilerinin staj olanaklarindan yararlanmasin önemini vurgulayan “Meslek Lisesi Ögrencileri Için Staj Programinin Önemi: GÜNSEL Meslegim Elimde Projesi” bildirisi sunuldu. Duygu Kaptanoglu Coskun, Çagla Akarsel ve Fatma Haciogullari tarafindan ise “Lise Ögrencilerinde Siber Zorba Davranislarda Bulunma ve Kalma Durumlarinin Degerlendirilmesi” konulu bildirinin sunumu yapti. Ayrica üniversitenin Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Filiz Meriçli de kongreye davetli konusmaci olarak katildi.

Kaynak: İHA