Yasli Kadini 38 Yil Önce Öldürülen Oglu Üzerinden Dolandiran Süpheliler Tek Tek 'Av'landi

Denizli’de oglunun 38 yil önce öldürüldügü cinayet hatirlatilarak 350 bin lira dolandirilan yasli kadin, isin dogrusunu gerçek jandarmalardan ögrenince bayginlik geçirdi. 144 sabiklari bulunan ve daha önce 4 mühendisi de gazete kagitlariyla yüz binlerce lira dolandiran 4 süpheli, JASAT’in kod ’Avci’ operasyonuyla saklandiklari adreslerde tek tek yakalanip 5 saat içerisinde adalete teslim edildi.

Yasli Kadini 38 Yil Önce Öldürülen Oglu Üzerinden Dolandiran Süpheliler Tek Tek 'Av'landi


Denizli Il Jandarma Komutanligi’na bagli jandarmanin dedektifleri olan Jandarma Suç Arastirma Timi (JASAT), dolandiricilik olaylari ile mücadele çerçevesinde Tavas ilçesinde meydana gelen bir olayin aydinlatilmasi için il genelinde titiz bir çalisma baslatti. Jandarma sorumluluk bölgesinde yer alan yerlesim alanlarindaki kameralarini takibe alan JASAT, bu esnada Acipayam ilçesine bagli Köke Mahallesi’ne yabanci bir aracin çok fazla giris çikis yaptigini tespit etti.

Dolandirildigini ögrenince yere yigildi

13 Mayis Cuma günü saat 11.00 siralarinda süpheli aracin yeniden kirsal mahalleye geldigini gören jandarma ekipleri, aninda köy muhtari ile irtibata geçti. Saat 13.00’te muhtar ile birlikte süphelilerin irtibat kurdugu 77 yasindaki Cemile Özcan’in evine giden ekipler, yasli kadina evine gelenleri taniyip tanimadigini sordugunda gerçek ortaya çikti. Gerçek jandarmadan dolandirildigini ögrenen Cemile Özcan, bayginlik geçirdi. Sakinlestirilen yasli kadin, evine gelen ve kendisini jandarma olarak tanitan Soner A.’nin (38) oglunun 38 yil önce öldürüldügü olayi hatirlatarak, "Evinizde bulunan altin ve paralar, oglunun katiline ait olabilir. Onlari kontrol ettirip geri getirecegiz" dedigini ve bu yüzden korkarak tüm birikimini eliyle teslim ettigini söyledi.



Suç makineleri 5 saatte yakalandi

Baska bir olayin arastirildigi titiz çalismada yeni bir dolandiricilik vakasini ortaya çikaran JASAT, süphelilerin yakalanmasi için kod ‘Avci’ operasyonunu baslatti. Yasli kadinin evinden yaklasik 350 bin TL degerindeki altin ve paralari alan Soner A., Antalya’ya kaçmaya çalisirken Antalya emniyeti ile koordine kurularak yakalandi. Dolandiricilik olayina karisan diger süpheliler olan Mehmet S. (40), Ibrahim B. (45) ve Orhan O. (38) ise Denizli’de saklandiklari adreslerinde JASAT tarafindan tek tel gözaltina alindi.

Yapilan sorgulamalarinda Soner A.’nin 70, Mehmet S.’nin 15, Ibrahim B.’nin 21 ve Orhan O.’nun ise 38 ayri suç kayitlarini oldugu belirlendi. Ele geçirilen para ve altinlar, yasli kadina teslim edilirken; 5 saat içerisinde yakalanan süpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan tutuklanan süphelilerden Mehmet S. ve Orhan O.’nun; 2021 yili Mayis ayinda 4 mühendisi ellerindeki bugünkü degeri yaklasik 10 milyon 730 bin TL olan 1 milyon Avustralya Dolarini 200 bin TL’ye satmak için anlasan ancak takas sirasinda önce gerçek para gösterip içerinde gazete ve dergi parçalari bulunan çantayi vererek dolandiricilik yapan 5 süpheliden 2’si olduklari ortaya çikti.
Kaynak: İHA