Yanan Motosikleti 150 Litre Salgam Suyu Dökerek Söndürdüler

Adana’da yanan bir motosikleti vatandaslar yaklasik 150 litre salgam suyu dökerek söndürdü. Bu anlar saniye saniye kaydedilirken, salgamci Veysel Kaplan, “Motosikleti yanan kisi bize gelip tesekkür etmedi. Biz insanlik görevimizi yaptik” dedi.

Yanan Motosikleti 150 Litre Salgam Suyu Dökerek Söndürdüler
Edinilen bilgiye göre yangin, Cuma günü aksam saatlerinde merkez Seyhan ilçesine bagli Fevzipasa Mahallesinde bulunan Adana Merkez Otogari’nda ki 9 numarali peronda meydana geldi. Iddiaya göre, park edilen motosiklette henüz belirlenemeyen bir nedenle yangin çikti. Kisa sürede büyüyen yangini gören vatandaslar durumu itfaiyeye haber verdi. Yangin tüpü çalismadi. Vatandaslar, itfaiye gelene kadar otogarin yangin tüpüyle yangini söndürmek istedi ancak tüp çalismadi. Salgamci yardima kostu. Bu sirada otogarda salgam satan ve Mardin’e 150 litre salgam gönderecek olan Veysel Kaplan, salgamlarini feda ederek hepsini yanan motosikletin üzerine döktü. Bu anlar ise cep telefonu kamerasiyla saniye saniye kaydedildi. Yangin, dökülen salgam sulari sayesinde kisa sürede söndürülürken motosiklet ise kullanilmaz hale geldi.

“Devlet büyüklerimiz salgam zararimizi karsilasin”

Salgamci Veysel Kaplan, gazetecilere yaptigi açiklamada, motosiklet sahibinin kendisine tesekkür etmedigini söyledi.

Kaplan, “Insanlar burada zarar görmesin diye salgamlarla müdahale ettik. 150 litre salgamimiz gitti. Yangini söndürdük ama zarari bize oldu. Artik devlet büyüklerimizden salgam zararimizi karsilamalarini isteriz. Bizde buradan para kazaniyoruz. Motosikleti yanan kisi bize gelip tesekkür etmedi. Biz insanlik görevimizi yaptik. Salgamla motosikletteki yangini söndürmek Adana’ya has bir durum. Bizim Adanali her seyi söndürür. Önümüzde hiçbir sey duramaz. Biz günese ates eden insanlariz” diye konustu.

Kaynak: İHA