TDED Erzurum'dan Azerbaycan'a Kültürel Gezi (PAZAR)

Türkiye Dil ve Edebiyat Dernegi Erzurum Subesi, TDED Genel Baskan Yardimcisi Üzeyir Ilbak ile beraber yedi kisilik heyetle Azerbaycan’a kültürel gezi düzenleyecek.

TDED Erzurum'dan Azerbaycan'a Kültürel Gezi (PAZAR)
Konuyla ilgili bir açiklama yapan TDED Erzurum Sube Baskani Murat Ertas 2018’de Erzurum’un kurtulusunun, Azerbaycan’in kurulusunun yüzüncü yilini Erzurum’da panel, konser, yürüyüs vb. etkinliklerle unutulmaz bir seklide andiklarini, Erzurum Büyüksehir Beledyesi’yle beraber yaptiklari 100.Yil Kahramanlar Aniti’nin açilisiyla 100.yili taçlandirdiklarini hatirlatarak bu programlardan dört yil sonra “Zengezur Geçidi”nin açilmasi arifesinde kültürel isbirlikleri görüsmek, stratejiler belirlemek üzere dernek olarak Azerbaycan’a gideceklerini söyledi.



TDED Erzurum Sube Baskani Murat Ertas yaptigi açiklamada sunlari söyledi:

“Canimizin kanimizin bir oldugu kardeslerimizin ülkesi Azerbaycan’a bizi karayoluyla dogrudan tasiyacak olan Zengezur Geçidi’nin heyecanini tasiyoruz. Bu geçit açildiginda kendi araçlarimizla ve kimlik kartlarimizla kardes ülkelere gidebilecegiz. Kardesligimizin dogru temeller üzerine insasi ve pekismesi için egitim, kültür, dil, fikir ortakligi üzerine tarihimizin, ceddimizin ve dünya siyasetinin bize ögrettigi ders ve yükledigi mesuliyetle hareket etmeye mecburuz. Bu noktada siyasetçilerimize, bürokratlarimiza görev düstügü gibi üniversitelerimize ve sivil toplum kuruluslarina da ciddi sorumluluklar düsüyor. Bu bilinçle Türkiye’nin en önemli kültür ve egitim STK’lerinden olan Türkiye Dil ve Edebiyat Dernegi’nin Erzurum subesi olarak genel baskanimiz Sayin Ekrem Erdem’in de destegiyle Azerbaycan’imizda Gence’de, Susa’da ve Bakü’de üniversitelerle, devlet büyükleriyle ve STK’lerle bir dizi temasimiz ve programimiz olacak. Erzurum heyetimiz insallah Bakü’de yapilacak olan TEKNOFEST’in açilis programina da katilacak. Erzurum tarihi yollarin kavsaginda olmasi münasebetiyle bir Anadolu sehri oldugu kadar bir Kafkasya bir Türkistan sehridir. Sehrimizi ve ülkemizi en iyi sekilde temsil etmenin hassasiyetini tasiyacagimizdan kimsenin süphesi olmasin.”
Kaynak: İHA