Tamamlanan Subasi Mekanik Otoparki'nda Test Süreci Sürüyor

Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilan 2 katli Mekanik Otopark insaati tamamlandi. Mekanik sistemin test süreci sürüyor. Sürücülerin el degmeden araç park etmesine olanak saglayan sistem en kisa sürede hizmete alinacak.

Tamamlanan Subasi Mekanik Otoparki'nda Test Süreci Sürüyor
Subasi Meydani’na Büyüksehir Belediyesi tarafindan yaptirilan 2 katli mekanik otopark açilis için gün sayiyor. Tamamen otonom bir sistem ve hiz- enerji verimliligi yüksek yazilimla hizmet verecek otoparkta, bir aracin getirilme süresi 3 ile 5 dakika arasinda olacak. Su anda test asamalarinin yapildigi otoparkin hizmete girmesi ile birlikte bölgede yasanan trafik karmasasi da son bulacak.

“Yerli teknoloji kullanildi”

Otoparkta, bir aracin getirilme süresi de yine 3 ile 5 dakika arasinda olacak. 24 saat güvenlik kameralari ile izlenebilecek otopark; en son teknolojiye göre tasarlandi. Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “Toplam 1472 metrekare alan üzerine insa ettigimiz Subasi Mekanik Otoparki’ nda insaat çalismalari tamamen bitti. Test asamalari sürüyor. Otopark yapisi tam otomatik mekanik sistem olup 2 katli insa edildi. Buranin mühendislik, tasarim, yazilim, imalat ve uygulamasinda da yerli teknoloji kullanildi” dedi.

Baskan Demir, “Otopark, sürücülerin araçlarini el degmeden park etmelerine olanak saglayan bir sistem ile çalisacak. Bu proje ile Samsun’a hem sehircilik anlaminda estetik bir katki saglayacak hem de hemserilerimize teknolojik, pratik, ekonomik ve güvenilir bir çözüm sunmus olacagiz” diye konustu.

Test asamalari devam eden otoparkin çevre düzenleme çalismalarinin bitirilmesinin ardindan hizmete girmesi planlaniyor.
Kaynak: İHA