Talas Belediyesi'nden Ali Dagi'na Fidan Dikimi

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, belediyede görevli personelle Ali Dagi’nda fidan dikerek 2022 yili agaçlandirma programini baslatti.

Talas Belediyesi'nden Ali Dagi'na Fidan Dikimi
Personelin çocuklariyla katildigi törende konusan Baskan Yalçin, Ali Dagi’nda yapilan agaçlandirma çalismalariyla ilgili bilgiler vererek; “Talas Belediyesi olarak Ali Dagi’nda iki yildan beri yilin 365 günü agaç dikiyoruz. Agaç dikme ekibimiz burada neredeyse 7/24 çalisiyor. Ali Dagi 360 Yürüyüs Parkuru’nda yürüyenler bize ‘Burasi Karadeniz gibi olmus. Tesekkür ederiz baskanim’ dediler” diye konustu.

Ali Dagi’nin yapilan agaçlandirma çalismalariyla ayri bir öneme kavusacagini belirten Baskan Yalçin; “Sayenizde burasi sehrin rehabilitasyon merkezi olacak. Ormanda yürüdügünüzde vücudunuz her türlü rehabilitasyonu almis oluyor. Bu nedenle Ali Dagi’nin Kayseri için ayri bir önemi olacak. Avrupa’da bu tip yerlere agaçlandirma merkezi yerine rehabilitasyon merkezi deniliyor” seklinde konustu.

Baskan Yalçin, simdiye kadar esnaftan ögrencilere, vakiflardan ve derneklere kadar birçok meslek grubuyla bölgede agaçlandirma faaliyeti yaptiklarini ifade ederek; “Bu kez de sezonu baslatma çalismamizi personelimizle yapalim dedik. Hepimizin bir dikili agaci olsun istedik. Katildiginiz için tesekkür ediyorum. Allah kabul etsin. Gelecegimiz olan yavrularimiza güzel bir çevre birakmak için yaptigimiz bu çalismalarin devami gelecek” dedi.

Bine yakin çesitli cinslerdeki fidanin toprakla bulustugu etkinligin sonunda personele simit çay ikram edildi.
Kaynak: İHA