Siverek'te Aniden Bastiran Yagmur Sele Neden Oldu

Sanliurfa’nin Siverek ilçesinde aniden bastiran saganak yagis sele neden oldu.

Siverek'te Aniden Bastiran Yagmur Sele Neden Oldu
Sanliurfa’nin Siverek ilçesinde aksam saatlerinde aniden bastiran siddetli yagmur sele neden oldu. Yol ve caddeleri su kaplayan ilçede bazi is yerlerini su basti. Yaklasik 30 dakika süren yagis sonrasi, vatandaslar su basan isyerlerini temizlemeye çalisirken, Belediye ekipleri de cadde ve sokaklarda tikanan lagarlari açma ve temizleme çalismalari yapti.

Is yerini su basan esnaflardan Mesut Yeniay, her bahar bu zamanlarda yagmur yagdigini ama uzun zamandir böyle sel olmadigina dikkat çekerek, "Caddenin girisinde bir kaldirim yapilmis, kaldirimin seviyesi düstügünden beri su burayi basiyor. Dükkanlarimiza çamur, su her sey doldu, hafta sonuydu is yerlerimiz kapaliydi, komsularimiz bize haber verdi biz geldik isyerlerimizi bu durumda gördük” dedi.

17 yildir esnaf bekçiligini yaptigini belirten Sinan Bora, "Buraya Kanlikuyu’dan sel geliyor, yani zabitanin oradan sel geliyor ve bu olay basimiza geliyor. Bu selin önlemini almak istiyorlarsa Kanlikuyu’dan önlem almalari gerekiyor. Çok hasar olmadi ama biraz daha yagsaydi çok fazla hasar olurdu” dedi.

Yetkililerden alinan bilgilere göre bazi is yeri ve evler haricinde selin büyük bir zarar ve hasara neden olmadigi belirtildi.
Kaynak: İHA