Mugla'da 1,5 Ton Kaçak Midye Ele Geçirildi

Mugla’nin Köycegiz ilçe girisinde bir araçta trafik ekiplerinin yaptigi denetimde 96 çuval içinde toplam 1,5 ton kaçak midye ele geçirildi.

Mugla'da 1,5 Ton Kaçak Midye Ele Geçirildi
Köycegiz ilçe girisinde, Izmir’den Fethiye istikametine seyir halinde olan araçta trafik ekiplerince tüketime elverissiz midye ele geçirildi. Köycegiz Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügüne bilgi verildi.

Köycegiz Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri, yapilan ihbar üzerine soguk zincir kurallarina uygun tasinmayan midyelerin Veteriner Saglik Raporu olmadigini tespit etti. Insan tüketimine uygun olmayan 1,5 ton midye Veteriner Hizmetleri, Bitki Sagligi, Gida ve Yem Kanunu geregince imha edildi. Kaçak ve tüketime elverisli olmayan midyenin tasindigi araç sahibine ve soföre ayri ayri 4 bin 132 TL idari para cezasi uygulandi. Araç sahibi ve soför hakkinda yasal islemler baslatildi.

Mugla Il Tarim ve Orman Müdürü Baris Saylak, “Rutin trafik kontrolünde uygun kosullarda tasinmadigi tespit edilen midyeler ile ilgili yapilan ihbar üzerine Köycegiz Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügümüzde veteriner hekim arkadaslar gerekli incelemelerde bulundu. Yakalanan midyelerin soguk zincir kurallarina uygun tasinmadigi gibi Veteriner Saglik Raporunun da olmadigi görüldü.

5996 sayili Veteriner Hizmetleri, Bitki Sagligi, Gida ve Yem Kanunu geregince imha edilerek, midyelerin tasindigi araç sahibi ayni zamanda midyelerin sahibi ve araci kullanan soföre ayri ayri 4 bin 132’ser TL cezai islem uygulandi. Ayrica midyelerin sahibi hakkinda ilgili kanun geregince Cumhuriyet Savciligina suç duyurusunda bulunulacak. Güvenlik güçlerimize ayrica dikkatleri ve duyarliliklari için tesekkür ediyorum” dedi.

Il Müdürü Saylak, “Mugla Il Tarim ve Orman Müdürlügü olarak tüm ilçelerimizde insan sagligini korumaya yönelik denetimlerimizi sürdürüyoruz. Gece gündüz toplumun gida güvenligini saglamak amaciyla görevimizi en iyi sekilde yürütüyoruz. Ama her yere yetismemiz mümkün olmuyor. Özellikle turizm sezonuyla birlikte maalesef bu gibi olaylarin artmamasi için vatandaslarimizi duyarli olmaya davet ediyorum. Vatandaslarimiz gida kontrol mekanizmasina katki sunmak ve gida güvenilirligini saglanmasinda önemli unsurlardan biri olan Alo 174 Alo Gida Hatti veya 0 501 174 01 74 whatsapp ihbar hattina sikayetleri ve ihbarlari iletebilirler. Kötü niyetli kisilerin sagligimizla oynamasina izin veremeyiz. Vatandaslarimizin süpheli bir durum tespiti halinde ihbarda bulunarak bizlere destek olmalarini bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA