Meraya Giden Koyun Dogurdu, Ortaya Renkli Görüntüler Çikti

Sivas’ta havalarin isinmasiyla birlikte meraya çikartilan sürünün içerisinde bir koyun dogum yapti. Yenidogan kuzu ortaya renkli görüntüler çikardi.

Meraya Giden Koyun Dogurdu, Ortaya Renkli Görüntüler Çikti
Sivas’in Ulas Ilçesine bagli Kurtlukaya köyünde küçükbas hayvan yetistiricileri havalarin isinmasiyla birlikte sürülerini meraya çikardi. Köyde küçükbas yetistiriciligi yapan Cengiz Kaplan, agilindan çikardigi sürüsünü meraya götürdügü esnada bir koyununun aniden dogumu basladi.

Durumu fark eden Kaplan, hemen kollari sivayarak doguma yardimci oldu. Saglikli bir sekilde dogan kuzunun ayaga kalkma çabalari renkli görüntüler olusturdu.

“Onlarda bizim yavrularimiz”

Küçükbas hayvan yetmisinciligi yapan Cengiz Kaplanin esi Tülay Kaplan, yenidogan kuzuyu görünce mutlu oldugunu belirterek, “Sezon daha tamamlanmadi sürünün içersin de birkaç tane daha kuzulayacak olan var. Diger koyunla kuzulamayi tamamladi kalan birkaç tane kaldi onlari da yaylima biraktik. Araziye çikinca anliyorsun kuzulayacak oldugunu, yatip kalkiyor. Bunlar ham Toklu oldugu için yardimci olmak zorundasin yoksa dogum sirasinda bogup öldürebilir. O yüzden esim yarimci oldu kuzu saglikli dogdu. Bazi koyunlar yavrularini emzirmiyor, ilgilenmiyor. Biz annesine yardimci olup emzirtiyoruz, biberonla kendimiz emziriyoruz. Hayata tutunan yasiyor, tutunamayanda ölüyor zaten. Sürekli sesleniyor ayaga kaldirmaya çalisiyor birazdan kalkar ayaga. Mutlu olduk artik onlarda bizim yavrularimiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA