Jandarma Askere Gidecek Engelli Gençlere Asker Eglencesi Düzenledi

Manisa’nin Kula ilçesine bagli Gökçeören Mahallesi’nde, Jandarma Karakol Komutanliginca 1 günlük temsili askerlik yapacak olan 7 engelli vatandas için asker eglencesi düzenlendi. Mahalle meydaninda düzenlenen asker eglencesinde duygu dolu anlar yasanirken, askere gidecek olan engelli gençler doyasiya eglendi.

Jandarma Askere Gidecek Engelli Gençlere Asker Eglencesi Düzenledi
Kula Ilçe Jandarma Komutanligi’na bagli Gökçeören Karakol Komutanligi, Dünya Engelliler Haftasi dolayisiyla 1 günlük temsili askerlik görevini yerine getirecek olan 7 engelli vatandas için asker eglencesi düzenledi.

Mahalle muhtarliklari, Gökçeörenli esnaflar ve vatandaslarin da destegiyle mahalle meydaninda düzenlenen asker eglencesinde, asker tülbenti baglanan ve ellerine asker kinasi yakilan engelli vatandaslar ve aileleri duygu dolu anlar yasadi. Kina yakilmasiyla birlikte çalan sarkilar esliginde aileleri ile birlikte dans edip doyasiya eglenen gençlere, Gökçeören Karakol Komutani Jandarma Astsubay Kidemli Çavus Umut Mercan ve Gökçeören Karakol Komutanliginda görevli personeller de eslik etti.

Pasta kesimi, çalinan sarkilar esliginde oynanan oyunlar ve asker kinasi yakilmasi ile program son bulurken, programin sonunda engelli vatandaslar “En Büyük Asker Bizim Asker” sloganiyla ugurlandi.

Engelli vatandaslar, 16 Mayis 2022 Pazartesi günü Manisa Il Jandarma Komutanliginda yapilacak yemin töreni öncesi mutluluklarini asker eglencesi programina katilan herkesle paylasti.

’Vatan sevgisi engel tanimaz’ sözleriyle konusmasina baslayan Gökçeören Karakol Komutani Jandarma Astsubay Kidemli Çavus Umut Mercan; "10-16 Mayis tarihleri arasinda Dünya Engelliler Haftasi olarak ülkemizde etkinlikler icra edilmektedir. Jandarma Genel Komutanligi olarak bizler de bu özel kardeslerimize temsili askerlik görevini yerine getirmek maksadiyla 16 Mayis tarihinde askerlik için ugurlama yapacagiz. Bu münasebetle bu kardeslerimize asker eglencesi organize edelim dedik. Sizlerin de destek ve katilimiyla burada özel kardeslerimize unutmayacaklari bir eglence programi yapmak istedik. Kardeslerimizi 1 günlük dahi olsa askerlik hizmetine gönderip, onlarin engelleri sevgileriyle asacagini bir kez daha sizlerin huzurunda görmek adina bir araya geldik. Sloganimiz da dedigimiz gibi; vatan sevgisi engel tanimaz. Bu kardeslerimizin engeli asarak bir gün dahi olsa cani gönülden askerlik hizmetini yerine getirmek için gözlerindeki o heyecana hep beraber sahit olalim istedik. Programda emegi geçen herkese bir kez daha tesekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA