Izmirli Esnaf Sanatkarlar Yine 'Mutlu' Dedi

Izmir Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi (IESOB) 26. Olagan Genel Kurulu’nda, mevcut baskan Zekeriya Mutlu yeniden seçildi.

Izmirli Esnaf Sanatkarlar Yine 'Mutlu' Dedi
IESOB 26. Olagan Genel Kurulu’nda Izmir’de faaliyet gösteren 128 odanin yöneticilerinin oy kullandi. Genel kurul sonucu, mevcut baskan Zekeriya Mutlu yeni dönem için yeniden göreve seçildi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlari Konfederasyonu (TESK) Genel Baskani Bendevi Palandöken’in yönettigi genel kurula, Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, ilçe belediye baskanlari, Izmir milletvekilleri, siyasi partilerin il baskanlari, kamu kurumlari müdürleri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katildi.

Yönetim kurulu; Selahattin Arslan, Ibrahim Bayram, Hulusi Demir, Emin Bagci, Mustafa Akkaya, Salih Bölük, Günay Öz, Nihat Kahya, Tayfur Etig ve Kazim Kizilcaoglu, denetim kurulu; Yalçin Ata, Temel Küçük, Davut Sakarsu, Tayfun Geylan ve Süleyman Beyen, disiplin kurulu ise Hakki Kocakara, Sükrü Bilgin, Hazim Tasci, Kazim Kis ve Olgun Aktas’tan olustu.

“Takipçisi olacagiz”

IESOB Baskani Zekeriya Mutlu, “Esnaf sanatkarlarin mevcut sorunlarina bir de pandeminin getirdigi agir yükler eklendi. Genel kurulumuzda esnaf teskilatinin sorunlarini, çözüm önerilerini masaya yatirdik. Yaptiklarimizi, beklentilerimizi, önerilerimizi dile getirdik. Düsüncelerimizi kent yöneticileri ve Izmir disindan gelecek misafirlerle paylastik. Bundan sonra da esnafin sorunlarinin yilmaz takipçisi olacagiz. Izmir esnaf teskilatinin kucaklastigi güzel bir genel kurulu idrak ettik. Izmir’e yakisir sekilde geçen, sevgi ve sayginin hakim oldugu kongremizde önemli mesajlar verdik” dedi.



Su indirimi sözü

Genel kurulda divana yazili önerge veren oda baskanlari, Tunç Soyer’den su indirimi istedi. Burhan Özfatura döneminde toplum sagligini korumak ve mesleginde fazla su kullanan esnafa destek amaciyla yüzde 50 oraninda su indirimi uygulandigini isaret eden oda baskanlari, verilmis hakkin geri alinamayacagi ilkesine dayanarak Tunç Soyer’inde ayni imkani yeniden tanimasini istedi. Mevzuati inceleyecegin belirten Tunç Soyer ise “Prosedür uygunsa konuyu bir an önce meclise getirerek hayata geçirecegim” diye konustu.

Kaynak: İHA