Hem Spor Yaptilar Hem Çevreyi Temizlediler

Yildirim Belediyesi, dogal, tarihsel, kültürel birçok unsuru bünyesinde barindiran, ilçenin sirtini yasladigi Uludag’da gizli kalmis essiz güzelliklerle vatandaslari bulusturmak ve vatandaslarin spor yaparken temiz hava ile bulusmasina katki saglamak adina ’Dogal Olarak Yildirim’ sloganiyla baslattigi doga yürüyüslerini sürdürüyor.

Hem Spor Yaptilar Hem Çevreyi Temizlediler
Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, hava sartlarindan ve pandemiden dolayi ara verilen yürüyüslerin startini vererek Ulubatli Hasan Anadolu Lisesi ögrencileri ile Kaplikaya’dan Zeyniler’e kadar yürüdü. ‘Dogadaki Tek Izimiz Ayak Izimiz’ sloganiyla dogaya birakilan atiklari toplayarak hem çevre kirliliginin önüne geçmeyi hem de tabiatin kirletilmesine karsi farkindalik olusturmayi hedefleyen ekip yaklasik 4,5 kilometrelik parkuru yürüdü. Doganin essiz manzaralarina ve benzersiz güzelliklerine hayran kalarak, bol oksijen alarak saglikli hayatin anahtari sporla bulusan dogaseverler, Yildirim’in tabiat harikalariyla yeniden bulusmanin mutlulugunu yasadi. Dogasever çevre gönüllüleriyle birlikte yürüyüste yerini alan Belediye Baskani Oktay Yilmaz, doga yürüyüslerini farkindalik olusturmak hedefiyle gerçeklestirdiklerini dile getirdi.

Gerçeklestirilen yürüyüslerde öncelikli hedefin Yildirim’in dogal güzelliklerinin tanitimini yapmak ve vatandaslarla paylasmak oldugunu belirten Baskan Oktay Yilmaz, “Bizim hedefimiz bu doga yürüyüslerini düzenlerken bilhassa Yildirim’in dogal güzelliklerini hemsehrilerimizle paylasmak ve birlikte görmekti. Gerçeklestirdigimiz yürüyüsler vatandaslarimiz tarafindan pek bilinmeyen parkurlarin ve tabiat harikalarinin tanitimina da önemli katki sagladi. Bu anlamda Zeyniler, Balaban, Fidyekizik ve tüm bölgelerin güzel mekânlar olduguna birlikte sahitlik ettik. Gençlerimiz ile uzun bir aradan sonra Zeyniler parkurunu yürüdük ve bunun yaninda duyarsiz kisiler tarafindan dogaya birakilan atiklarin temizligini de yaparak çevre kirliliginin önlenmesine dikkat çekmis olduk. Bu bilincin gençlerimizde uyandirilmasi ve yayginlasmasi ayrica önemli. Çünkü doga ve yasadigimiz çevre bizlere geçmisimizin korunmasi gereken mirasi, gelecegimizin emaneti. Bu konuda da gençlerimizle anlamli bir farkindaliga imza atmis olduk” dedi.

Kaynak: İHA