'Gençlik Yürüyüsü' Düzenlendi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç esi Dr. Necmiye Büyükkiliç ile birlikte Kayseri Mesleki Egitim ve Kültür A.S. (KAYMEK) tarafindan ’Gençler Yarinlara Yürüyor’ sloganiyla düzenlenen ‘Gençlik Yürüyüsü’ etkinligine katildi.

'Gençlik Yürüyüsü' Düzenlendi
Yerel yönetim hizmetlerinin yani sira egitime, spora ve gençlerin gelisimine özel önem veren Büyüksehir Belediyesi Dr. Memduh Büyükkiliç baskanliginda ‘Genç Dostu’ bir anlayisla faaliyetlerini ve etkinliklerini araliksiz sürdürüyor. Bu çerçevede Büyüksehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren yenliklerin öncüsü KAYMEK A.S. tarafindan “Gençler Yarinlara Yürüyor” sloganiyla ‘Gençlik Yürüyüsü’ etkinligi düzenlendi.

Gençler tarafindan yogun ilgi gören ve Ali Dag’inda gerçeklesen yürüyüs etkinligine Baskan Büyükkiliç ve esi Dr. Necmiye Büyükkiliç’in yani sira Isletmeler ve Istirakler Daire Baskani Cenani Ayaydin, Insan Kaynaklari ve Egitim Daire Baskani Oguzhan Postalli ile KAYMEK A.S. egitmenleri ve ögrencileri katildi.

Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç yürüyüs sonrasi etkinlikte yaptigi konusmada KAYMEK A.S.’nin düzenlemis oldugu organizasyona destek veren ve bu birlikteligi paylasan gençlere tesekkür ederek, “Demek ki birligimiz, beraberligimiz bir bereket oluyor, birlikte güçlü oluyor bir anlam ifade ediyoruz. O açidan insallah bu anlayisimizi sürdürecegimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

Amaçlarinin gençlerin özgüven içerisinde sosyallesmesi ve toplumda farkindalik olusturmasi oldugunun altini çizen Baskan Büyükkiliç, “Egitimi ile spor yönüyle, kültürel yönüyle; aile sevgisiyle, bayrak sevgisiyle, devlet millet sevgisiyle KAYMEK egitiminden geçtigini, KAYMEK’in kültürünü aldigini Kayseri Büyüksehir Belediyemizle iç içe oldugunu görmek duymak hepimizi güçlendiriyor. Bizler sizler için variz. Allah’a sükürler olsun sizin birliginiz, beraberliginiz bu ülke için bu sehir için bir bereket. Biriz, beraberiz, hep beraber Kayseri’yiz. Biriz, beraberiz, hep beraber Türkiye’yiz. Insanligin insallah müjdecisiyiz. Sizlerin her birinize tesekkür ediyor, gözlerinden öpüyorum” seklinde konustu.

Yukatel Kayserispor’un 26 Mayis’ta Istanbul’da oynayacagi Ziraat Türkiye Kupasi final maçini hatirlatan Büyükkiliç, “Dualarinizla, oyuncularimizin gayreti ile hocamizin stratejik yaklasimiyla, Berna baskanimizin takimimiza sahip çikma duygusuyla Kayseri tek yürek olacak. Türkiye’nin her yerindeki hem hemsehrilerimizle hem dostlarimizla hep beraber kupayi Kayseri’ye getirecegiz insallah. Bekle Istanbul geliyoruz. Allah’in izniyle kupayi alip dönecegiz” diye konustu.

Gençlerin 19 Mayis Gençlik ve Spor Bayrami’ni da tebrik eden Baskan Büyükkiliç, 19 Mayis Persembe günü Cumhuriyet Meydani’nda yürüyüs gerçeklestirilecegini ve günün aksaminda konser düzenlenecegini aktardi. Büyükkiliç, hep beraber gençlige yakisir, cumhuriyete yakisir, cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yakisir anlayis içerisinde biz variz diyeceklerini de belirtti.

Baskan Büyükkiliç ayrica 29 Mayis’in da Istanbul’un fethi oldugunu dile getirerek, “Biz Fatih Sultan Mehmet’iz, biz Yavuz Sultan Selimiz, biz Kanuni’yiz, biz Abdülhamit Han’iz. 29 Mayis da Istanbul’un fethi. Bir çagin açilip, bir dönemin kapandigi o gün. Peygamberin müjdesine nail olan Fatih Sultan Mehmet’i de unutmayalim. Onun simgesi olan Ayafosya’mizi ezanlara kavusturan, cemaate kavusturan ve o eseri Müslüman Türk milletine armagan eden cumhurbaskanimiza da unutmayalim” ifadelerinde bulundu. Yürüyüsün ardindan gerçeklesen etkinlikte gençler müzik esliginde halay çekip eglendi. Büyükkiliç ve esi de gençlere eslik ederek eglencelerine ortak oldu.

Etkinlik sonunda gençler ‘En büyük baskan bizim baskan’ sloganlari atti. Baskan Büyükkiliç gençlerle yakindan ilgilenerek hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA