Gençler Iletisim Seminerinde Bulustu

Dijital medyaya ilgi duyan gençler Canik Belediyesi tarafindan düzenlenen “Iletisim ve Etkilesim” konulu söylesi programinda bir araya geldi.

Gençler Iletisim Seminerinde Bulustu
Canik Belediyesi Mayis ayi boyunca devam ettirdigi etkinlikler kapsaminda düzenlemis oldugu “Iletisim ve Etkilesim” konulu söylesi programinda dijital medyaya ilgi duyan gençleri bir araya getirdi. Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen programa Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, OMÜ Iletisim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Onur Bekiroglu, akademisyenler ve çok sayida genç davetli katildi.

Gazeteci yazar Ersin Çelik’in ve dijital içerik üreticisi Âdem Metan’in sunumuyla gerçeklestirilen söyleside medyanin günümüze kadar geçirmis oldugu degisim evrelerinin toplumlar üzerindeki etkileri konusuldu. Konusmacilara yönelttikleri sorularla merak ettikleri tüm sorulara yanit bulan gençler, dijital medya ve içeriklerinin özellikleri hakkinda önemli bilgiler edindi.

“Genç kusagi bilinçlendirmeyi amaçladik”

Programin açilis konusmasini gerçeklestirmek üzere kürsüye davet edilen Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, iletisim dünyasindaki hizli degisime dikkat çekerek gençleri bilinçlendirmeyi amaçladiklarini söyledi.

Baskan Sandikçi, “Her geçen gün süratle degiserek farkli boyutlariyla karsimiza çikan ‘dijital dünya’ ögeleri özellikle genç kusagi kolayca etkisi altina almaktadir. Biz de Canik Belediyesi olarak, önü alinmaz bu degisimin beraberinde getirdigi etkileri arastirip gençlerimizi bu konuda bilinçlendirmek istedik. Amacimiz gençleri dijital ortamlarin fayda ve zararlari konusunda bilgilendirerek onlarin bu konudaki farkindaliklarini artirmaktir” dedi.



“Gelecegi insa etmenin yolu bilgiden geçer"

Söylesi programinin gençlerin düsünce dünyalarinda yepyeni ufuklar açacagi ve bilinçli toplum olusturmalarina önemli katkilar saglayacagini ifade eden Baskan Sandikçi, “Gelecegin dünyasini insa etmek için bilginin gücünü elimizde tutmamiz gerekmektedir. Bilgi toplumu olmak ve gelecegin dünyasini insa etmede siz gençlerimize düsen görev ise iletisim kanallarini etkili bir sekilde kullanarak elde edeceginiz bilgiyi beceriye dönüstürmek ve bu beceri ile çagin süratle degisen kosullarina uygun ürünler ortaya koyarak ülkeniz, milletiniz ve insanlik adina uzun vadeli kazanimlar elde etmektir” diye konustu.

Canik Belediyesi’nin Mayis ayi boyunca gençlere yönelik düzenlemis oldugu bilim, kültür, sanat, egitim, spor gibi farkli alanlardaki etkinliklere yaz döneminde de devam edecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA