Corendon Airlines Tahtali Run To Sky Ödül Töreniyle Sona Erdi

18 ülkeden 618 sporcunun katilimiyla deniz seviyesinde baslayan ve 2365 metre yükseklikteki Tahtali Dagi’nin zirvesinde sona eren Corendon Airlines Tahtali Run to Sky, adrenalin dolu anlara sahne oldu. 4 farkli ve zorlu parkurda kosulan yarisin sonucunda Tahtali Ultra Sky, Berg Sky Race, Run to Sky Race ve bu yil ilk defa eklenen KemeRun yarislari basladigi coskuyla sona erdi.

Corendon Airlines Tahtali Run To Sky Ödül Töreniyle Sona Erdi
Yarisin en zor parkuru olan 113 kilometre uzunlugundaki Ultra Sky Race’i 21 saatte tamamlayan Kaan Tuna birinciligi elde etti. 6 aydir yarisa hazirlanan Kaan Tuna ilk kez katildigi sky running yarisinda birinci olmayi basardi. Tahtali Run to Sky’da kadinlar kategorisinde parkur rekoru kirildi. Rus sporcu Ekaterina Ryazanova, 27 kilometrelik parkuru 4 saatin altinda tamamlamayi basardi.

Bu yil ilk defa yapilan 12K uzunlugundaki KemeRun parkurunda kadinlarda Hülya Kivrak, erkeklerde Mustafa Çinar birinci olarak KemeRun tarihine adlarini yazdirdi. Tahtali Dagi’nin zirvesinde biten 27k uzunlugundaki yarisi tamamlayan sporculardan Melih Önyer, finis çizgisinde bekleyen sevgilisine sürpriz yaparak evlenme teklif etti.

Tahtali Run to Sky’in en genç kosucusu 18 yasindaki Eren Özmen, en tecrübeli ismi ise 75 yasindaki Peter Simpson oldu.

Mitolojide Olympos ismiyle anilan Tahtali daginin eteklerinde zorlu cografya ve degisen hava kosullari altinda kosulan 113 kilometre uzunlugundaki Ultra Sky Race’i 21 saat boyunca verdigi mücadelenin ardindan ilk sirada bitiren isim Kaan Tuna oldu. Kaan Tuna böylece kariyerinde katildigi ilk ultra skyrunning yarisinda birinci olma basarisi gösterdi.

Tahtali daginin essiz manzarasi ve dogasi esliginde kosulan 65 km uzunluga 4 bin 300 metre irtifa kazanimina sahip olan Berg Sky Race’de birinciligi Aleksandr Strukov gögüsledi.

Dünya’nin en güzel 10 plajindan biri olan Çirali sahilinden baslayip 2 bin 365 metre yüksekligindeki Tahtali daginin doruk noktasinda tamamlanan 27 kilometrelik Run to Sky yarisinda finis çizgisini ilk gören isim Zülfü Karabulut oldu. Ayni zamanda kadinlar kategorisinde parkur rekoru kirildi. Rus sporcu Ekaterina Ryazanova, 27 kilometrelik parkuru 4 saatin altinda tamamlamayi basardi.

Bu yil ilk defa eklenen KemeRun toplamda 12 kilometre mesafe 400 metre irtifa kazanimina sahip. Kemer’in benzersiz dogasini, tarihini ve köklü kültürünü yakindan tanima firsati veren KemeRun etabinin ilk birincisi olarak erkeklerde Mustafa Çinar ve Hülya Kivrak tarihe geçti.

Yarismacilara ödülleri Kemer Belediye Baskani Necati Topaloglu, Corendon Airlines Yönetim Kurulu Baskani Yildiray Karaer,Antalya Gençlik ve Spor Sube Müdürü Izzet Tekeli ,Kemer Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Mustafa Özkaynak , Kemer Belediyesi Kültür Müdürü Mehmet Derya Baytekin, KETAV Baskan Vekili Ayhan Çakici KETOB Baskan Yardimcisi Sinasi Gürocak tarafindan verildi.

Kaynak: İHA