Baskan Demir Açiklamasi 'Hakkaniyetten Ayrilmadan Çalisiyoruz'

Samsun’a ait yöresel ürünler ve kent kültürünün tanitildigi ‘Büyük Samsun Bulusmasi’nda konusan Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “Samsun Büyüksehir Belediyesi olarak haktan, hukuktan, hakkaniyetten ayrilmadan vizyoner gayreti maksimum düzeye çikardik, çalisma noktasinda olduk ve öylede devam ediyoruz” dedi.

Baskan Demir Açiklamasi  'Hakkaniyetten Ayrilmadan Çalisiyoruz'
Samsun’a ait hem yöresel lezzetlerin hem de kent kültürünün tanitildigi ‘Büyük Samsun Bulusmasi’ programi renkli görüntülere sahne oldu. Yenikapi Etkinlik Alani’nda düzenlenen programa siyaset, sanat, spor ve is dünyasindan birçok isim katildi.

Samsunlularin akin ettigi etkinlik alaninda birbirinden güzel programlar düzenlendi.

‘Büyük Samsun Bulusmasi’na katilan ve bir konusma yapan Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “Samsun, Karadeniz’in baskenti, merkezi. Samsunlu hemsehrilerimiz çok daha özgüvenli, çok daha gelecege umutla bakiyor. Çok daha enerjik. Çok daha hülyalari, ufuklari, vizyonlari genis” diye konustu.

Samsunlularin 7’den 70’e, genciyle yaslisiyla herkesin tarihten gelen misyonunu bütün hücrelerinde, duygu dünyasinda ve aklinda her an yasadigini ifade eden Baskan Demir, “Samsun Büyüksehir Belediyesi olarak haktan, hukuktan, hakkaniyetten ayrilmadan vizyoner gayreti maksimum düzeye çikardik, çalisma noktasinda olduk ve öylede devam ediyoruz” diyerek söyle konustu: “Samsun’da bugün geçmisten gelen hizli kentlesme problemlerini yüzde yüz çözüme kavusturacak projelerimiz devam ediyor. Sanayi alanlarinda; yaklasik 6 bin dönüm sanayi alanimiz varken, 30 bine dogru gidiyoruz. Geçen yil Samsun ihracatindaki artis 650 milyon dolardan 1 milyar 325 milyon dolara çikti. Bu sene de artis devam ediyor. Yaklasik 10 yillik süreç içerisinde göreceksiniz Samsun ihracatta Türkiye’de ilk 6 il arasina girecek. Teknolojide, bilgide, vizyoner projede örnek uygulamalari hayata geçiriyoruz. Akilli Sehir uygulamalarinda en kapsamli, en vizyoner projeyi biz hayata geçiriyoruz. Teknofest’te yetistiriyoruz. Hizli sarj özellikli lityum pilli 20 elektrikli otobüsü devreye aliyoruz. Isletme maliyeti 7 kat asagiya düsecek. Konforu yüksek. Buna benzer bütün uygulamalar, gündemimizde”

2023 yili sonuna kadar bütün kentsel altyapiyi yenileyeceklerini dile getiren Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “946 mahallemiz var. 2023 sonuna bütün altyapiyi bitiriyoruz. 401 içme suyu sikintisi yasayan mahallemiz vardi. 2023 sonuna tamamini suya kavusturuyoruz. Sehrimizi kanaviçe gibi dokuyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA