Baskan Büyükkiliç Hemsire Ve Ebelerle Bulustu

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Hemsireler ve Ebeler Haftasi dolayisiyla düzenlenen programda hemsireler ve ebeler ile bir araya geldi. Programda yaptigi konusmada saglik bakanina ve ekibine tesekkür eden Büyükkiliç, “Siz canlarimiza minnet duyuyor, tesekkür ediyorum. Bir agabeyiniz olarak iyi ki varsiniz diyorum. Sizlere ne yapsak az” dedi.

Baskan Büyükkiliç Hemsire Ve Ebelerle Bulustu
Tüm kamu kurum ve kuruluslari ile birlik, beraberlik ve dayanisma içerisinde çalismalar yürüten Baskan Büyükkiliç, özellikle pandemi sürecinde büyük destek verdigi saglik çalisanlari ile Hemsireler ve Ebeler Haftasi dolayisiyla düzenlenen programda bulustu. Kayseri Il Saglik Müdürlügü tarafindan bir davet ve balo salonunda düzenlenen programa Baskan Büyükkiliç’in yani sira Kayseri Il Saglik Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, Büyüksehir Belediyesi Isletmeler ve Istirakler Daire Baskani Cenani Ayaydin, hemsireler, ebeler ve yakinlari katildi.

Programda konusan Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, saglik camiasinin bu güzel esintisini kendi evinde de hissettirdigini belirterek; “Esi doktor olan, oglu doktor olan ve doktor baskan olarak da bu camianin bir parçasiyim. Bizim olmazsa olmazimiz da sizlersiniz, fedakâr canlarimiz, isimsiz kahramanlarimiz, görünmeyen ama yükü çeken sizlersiniz” dedi.

Kayseri Sehir Hastanesi’ni Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in sehre armagan ettigini hatirlatan Baskan Büyükkiliç, “Bir hekim olarak geçmiste sigorta hastanesinde de devlet hastanesinde de üniversite hastanesinde de çalismis bir insanim. Hatta serbest muayenehane hekimligi ile o tadi da tatmis birisiyim. Sehir Hastanemiz fiziki kosullar itibari ile samimiyetle söylüyorum, bes yildizli otel statüsünün üstünde. Bu fiziki kosullari asil iyilestiren sizin fedakâr, adeta hastaniz için kendinizi feda eden canlarimiz olarak oraya en güzel hizmetleri sunmak suretiyle, o hastaneyi hepimiz için takdire sayan kilan kardeslerimizsiniz” diye konustu.

Yerel yönetimler ve saglik çalisanlari olarak fedakârligin zirvesinde bulunmaya özen gösterdiklerini vurgulayan Büyükkiliç, konusmasini söyle sürdürdü;

“Biz sizlere tesekkür ediyoruz. Güzel isler yaptik. Sayin valimizin, saglik müdürümüzün, kiymetli ekibimizin adeta dayanismasiyla, adeta birligin beraberligin en güzel bereketlerini yasadik. ‘Insani yasat ki devlet yasasin’ felsefesiyle ülkemizde sizlerin gayreti ile en güzel hizmet verildi.

Bizim ecdadimiz ayagi kirik leyleklere vakif kurmus olan bir ecdattir. Bu milletin evlatlarina bu sekildeki yaklasim yakisirdi. O açidan saglik bakanimiza, ekibine, siz canlarimiza minnet duyuyor, tesekkür ediyorum. Bir agabeyiniz olarak iyi ki varsiniz diyorum. Sizlere ne yapsak az. Her zaman sizlerin yaninizda olacagimizi belirtiyorum. Gününüzü tebrik ediyorum, saglikli yillar diliyorum. Cenab-i Allah bizlere saglik versin hizmet edelim. Isini severek yapan, askla yapan yorulmazmis. Bizler de sizlere layik olma yolunda gayret gösteriyoruz. Sizlerin dualarini bekliyoruz. Cenab-i Allah mahcup etmesin, birligimizi beraberligimizi bozmasin. Ailelerinizle, yakinlarinizla, dostlarinizla daha nice kutlamalari sizlere Cenab-i Allah nasip etsin.”

Baskan Büyükkiliç, yilin hemsiresi seçilen 3 hemsireyi de tebrik ederek, hemsirelere hediye takdim etti. Hemsire ve ebelerle sohbet eden Büyükkiliç, programa katilanlarla günün anisina hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA