Bakan Yanik Açiklamasi 'Hükümet Olarak Siddetten Uzak Bir Aile Yapisi Kurma Yönünde Kararli Adimlar Atiyoruz'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, 1. Uluslararasi Aile Sempozyumu’nda yaptigi konusmada, “Hükümet olarak siddetten uzak bir aile yapisi kurma yönünde kararli adimlar atiyoruz” dedi.

Bakan Yanik Açiklamasi 'Hükümet Olarak Siddetten Uzak Bir Aile Yapisi Kurma Yönünde Kararli Adimlar Atiyoruz'
Istanbul Aile Vakfi tarafindan ‘1. Uluslararasi Aile Sempozyumu” düzenlendi.

Sempozyuma Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik ve Milli Egitim Bakan Yardimcisi Nazif Yilmaz ile çok sayida dinleyici katildi.



“Saglikli bir aile içerisinde yetisen insan topluma zarar vermez”

1. Uluslararasi Aile Sempozyumu’nda konusan Bakan Yanik, "Anne sütü bebek için nasil vazgeçilmez ve paha biçilemezse aile de bireyler için öyle. Saglikli bir aile içerisinde yetisen insanin topluma, bireylere, kendi aile fertlerine zarar vermesi söz konusu bile olmuyor. Güçlü aile bireyleri yani kadin ve erkek her ikisi de güçlendikçe güçlü aileyi, güçlü aileler de güçlü toplumlari olusturur. Bu noktada hükümet olarak siddetten uzak, saglikli bir aile yapisinin kurulmasi ve dolayisiyla güvenli ve huzurlu bir toplum olabilmek için kararli adimlar atiyor ve bu adimlarimizi güçlendirmek için de yasal düzenlemeler yapiyoruz. Bir ailede eger fiziksel, psikolojik, ekonomik siddet varsa o ailenin saglikli bir aile olmasi imkansizdir. Öncelikle siddetin ortadan kalkmasi, siddete ugrayan magdurlarin korunmasi, siddet failinin de rehabilite edilmesi, iyilestirilmesi sarttir” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA